Hlavní obsah

Tříkrálový průvod prošel Plzní

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 6. ledna oslavili svůj svátek Tři králové a tak vedle celé řady dalších měst nechyběl Tříkrálový průvod v čele se třemi mudrci ani v Plzni.

Foto: Markéta Čekanová

Dvě stovky dospělých i dětí přilákal Tříkrálový průvod k Ježíškovi, který se uskutečnil 6. ledna odpoledne.

Článek

Dvě stovky dospělých i dětí přilákal Tříkrálový průvod k Ježíškovi - uskutečnil se 6. ledna odpoledne. Akce, která se konala letos poprvé, byla součástí Tříkrálové sbírky.

Zhruba stovka lidí se sešla kolem druhé hodiny odpolední u vánočního stromu na náměstí Republiky, aby odtud následovala Kašpara, Melichara a Baltazara ulicemi města. Za zpěvu koled Tři králové navštívili obchody, restaurace a kavárny a do kasičky jim přispívali i kolemjdoucí.

Zatímco koledníci procházeli městem a přidávali se k nim další lidé, v kostelíku U Ježíška, kam průvod mířil, se připravoval Josef s Marií a malým Ježíškem. Této role se ujal plzeňský muzikant Zdeněk Lahoda s manželkou Annou – Marií a dcerou Annou – Magdalenou, který s sebou přivedl i část svého dětského pěveckého sboru. Společně tu zpěvem koled bavili dalších více než šedesát lidí.

Kolem třetí dorazil průvod ke kostelu, kde Tři králové zazpívali My tři králové jdeme k vám a mezi shromážděné dvě stovky účastníků přišla i Svatá rodina.

Tříkrálový průvod nadchnul malé i velké, dětem prodloužil romantickou idylu Vánoc a přidal setkání s opravdovým Ježíškem, koledníkům během něj pěkně ztěžkla kasička a peníze přibyly i do pokladničky kostelíku.

Reklama

Výběr článků

Načítám