Hlavní obsah

Tříkrálové koupání už podruhé přilákalo do Dobřan otužilce

Novinky, Petr Spálenka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už podruhé se sešla parta vyznavačů studené vody na akci tříkrálového koupání v přírodním koupališti v Dobřanech.

Foto: Petr Spálenka

Otužilci pózují na dně koupaliště.

Článek

Loni se uskutečnil nultý ročník a po velkém úspěchu se tento rok konal I. ročník. S určitostí se dá říci, že v Dobřanech vznikla nová tradice, takže nemohli chybět členové plzeňského klubu otužilců, nadšenců z Přeštic a dobřanských Mrožů. Voda takřka křišťálová měla příjemných 3,8 stupně Celsia. Teplota vzduchu byla o něco vyšší. Tento rok naštěstí bez srážek.

Akci zahájil tradičně starosta města Dobřany. Po krátkém projevu a pózování s plavci se šlo do vody. K vidění byly rozmanité převleky, vtipné paruky, lední medvěd, retro plavky, panáček s rádiovkou a obrovský kulich s komickými brýlemi.

Tohle všechno ze břehu pozorovali zvědavci, vylákáni z tepla svých domovů. Pomalu dopíjeli kelímky naplněné horkým čajem a rumem, ale plavci si stále užívali studenou vodu. "Jako malé děti," řekl by si někdo při pohledu na skotačící dospěláky, hrající si s míčem a plastovým kačerem. Není divu. Vždyť letos ještě ani pořádná zima nenastala... Zhruba po deseti minutách koupání končilo. Plavci postupně vylézali na břeh a zahřívali se cviky, ale některým se z vody nechtělo.

Po dalších minutách osiřel prostor jak na suchu, tak ve vodě. Otužilci ještě udělali posledních pár snímků a odebrali se do šaten. Nechyběl ani společný slib "že příště se sejdeme ještě ve větším počtu" - a rychle do jedné z místních hospůdek, kde na ně čekalo něco teplého do žaludku a samozřejmě tradiční pivo. Bez něho se těžko rozebírají zážitky z předešlého plavání.

Závěrem patří velké díky všem zúčastněným. Dodejme, že za rok se zde společně sejdeme při druhém ročníku tříkrálového koupání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám