Hlavní obsah

Tři bratři děkovali koledníkům Tříkrálové sbírky v Dobrušce

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý 27. ledna v podvečer si - obrazně řečeno - dali ve velkém sále dobrušského kina schůzku tři bratři s třemi králi.

Foto: Dana Ehlová

Součástí filmového poděkování koledníkům Tříkrálové sbírky v Dobrušce byla i malá výstavka vzpomínek na letošní putování tří králů.

Článek

Ve skutečnosti se jednalo o promítání (dokonce dvojnásobné) úspěšného filmu Jana Svěráka Tři bratři koledníkům Tříkrálové sbírky 2015, které se stalo poděkováním jak organizátorů z Farní charity Dobruška, tak vedení města dětem za to, že se dobrovolně vydaly na pouť po domácnostech v celém regionu, aby sbíraly peníze pro lidi, kteří je potřebují.      

Všem malým Kašparům, Melicharům a Baltazarům osobně poděkovala Ing. Jana Poláčková, ředitelka charity, a zdůraznila: „Letos jste vykoledovali bez pěti tisíc rekordního půl miliónu korun. Peníze putovaly do Prahy a pomohou všem lidem, kteří na pomoc čekají.“

Dále ještě dodala, že vykoledovaná suma je samozřejmě důležitá, ale stejně, nebo možná mnohem důležitější, je radost, kterou přinášeli navštíveným lidem a domácnostem.

I proto je všem královským družinám každoročně před zahájením sbírky připomínán důležitý úkol, a sice koledovat tak, aby pokud možno nikoho nevynechali a každému zazpívali alespoň část koledy.

Poslední slova Jany Poláčkové - „Dnešní večer je jenom pro vás a já vám přeji, abyste si ho užili” - nejlépe vystihla smysl, které již tradiční, "děkovné" filmové představení má.

Ještě předtím, než se na plátně začal odvíjet děj pohádky, zhlédli všichni přítomní několikaminutovou obrazovou prezentaci z letošní sbírky. Během ní se z hlediště opakovaně ozývaly výkřiky a smích ve chvílích, kdy se mnozí koledníci poznali na fotografiích v královském oděvu při své pouti, která se uskutečnila 10. ledna.

Reklama

Výběr článků

Načítám