Hlavní obsah

Třetí ročník ostrovského Memoriál turnaje v šipkách zná vítěze

Novinky, Jan Mrenica

Mrazivou sobotu 28. ledna se v pivnici Kolečko v Ostrově uskutečnil Memoriál Milana Fialy. Kamarádi, příznivci a fandové šipek se zde sešli již po třetí v řadě.

Foto: Jan Mrenica

Nejlepší hráči turnaje. Z leva Bronislav Dvorský, René Loučím, vítěz Petr Fiala, bronzový Jan Mrenica a stříbrná Patricie Rajtolarová

Článek

Jedná se o jeden z největších šipkových turnajů v kraji, který má každoročně nevyšší účast ze všech turnajů konaných v Ostrově. Minulého ročníku se účastnilo úctyhodných a zároveň rekordních 67 hráčů.

V tomto ročníku se očekávala menší účast, ale i přesto 53 zaregistrovaných šipkařů udělalo skvělou pohodovou a atmosféru. Nechyběli hráči z Karlových Varů, Nejdku, Chodova a Kraslic. Memoriálu se ale převážně zúčastnili domácí šipkaři z Ostrova, včetně Milanovy nejbližší rodiny a jeho kamarádů.

Turnaj již tradičně zahájila dcera Nikola Fialová hodem první šipky. Skvělá parta lidí se poté náramně bavila až do pozdních hodin. Pro všechny zúčastněné šlo především o dobrou zábavu, ale přesto byla k vidění i dramatická utkání - porážky většina hráčů brala sportovně. Pro spoustu lidí nebylo ani tak důležité vyhrát, ale především se zúčastnit.

Do finálové osmičky se probojovali tři hráči z Ostrova, tři z Karlových Varů, jednoho zástupce měl Chodov a Nejdek zastoupil loňský vítěz Radek Krůta. Ten se letos musel spokojit až se šestým místem. Pátou příčku si vybojoval Bronislav Dvorský z Chodova. Těsně pod stupněm vítězů skončil René Loučim, hráč Domina Ostrov.

Třetí místo bylo pro všechny přítomné velkým a příjemným překvapením. Stal se jím organizátor turnaje Ostrovský Škodík Jan Mrenica a právě on vyřadil cestou k bronzové příčce loňského vítěze.

Ale hrdinkou dne se stala bezesporu Patricie Rajtolarová hrající za team Racek Karlovy Vary, která byla pouhý jeden jediný leg od celkového a zároveň senzačního vítězství. V minulém ročníku skončila na posledním 67. místě a letos brala stříbro! Nutno podotknout, že měla opravdu velmi těžké losy a za svou úžasnou hru si skvělé umístění určitě zasloužila.

Vítězem letošního ročníku se nakonec stal po výhře 4:1 domácí borec a jmenovec Petr Fiala s přezdívkou Pedro, který se nedávno zúčastnil Turnaje Mistrů v Olomouci, kde skvěle reprezentoval kraj a třetím místem si přivezl domů svůj největší životní úspěch. Loňský vítěz memoriálového turnaje pak hrdě předal svůj putovní pohár novému majiteli.

Ten den se předávaly i další ceny. Jak již bylo zmíněno výše, nejlepší ženou se stala Patricie Rajtolarová, na druhém místě se umístila nejdecká Veronika Štroblová a třetí příčku obsadila domácí Klára Ogorková. Turnaj odpadlíků pak vyhrál Zdeněk Štěpánek a amatérem turnaje byl vyhlášen Karel Seidl. Druhý den se pak kamarádi Milana Fialy sešli na hřbitově a uctili jeho památku.

Šipky jsou opravdu krásný, a nevyzpytatelný sport. Často nejde ani o hodiny strávené u terčů, ale i o to mít trochu toho štěstí a hlavně pevné nervy. Ocenění a velké díky patří všem, kdo se na tomto skvělém turnaji podíleli. Pivnice Kolečko a šipkový klub Škodíci Ostrov děkuje všem sponzorům, hráčům za sportovní výkony, divákům za podporu a personálu pivnice za super pracovní výkony.

Všichni se tak již dnes těší na další ročník tohoto speciálního turnaje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám