Hlavní obsah

Trénujte mozkové závity v Pardubicích i v soukromí domova

Novinky, Lenka Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jste-li milovníci deskových her, můžete se vydat vydat do Pardubic, kde až do 2. srpna v Tipsport Areně probíhá XXVI. ročník mezinárodního festivalu šachu a her - CZECH OPEN 2015.

Foto: Archiv CZECH OPEN 2015

Zahájení XXVI. ročníku mezinárodního festivalu šachu a her - CZECH OPEN 2015

Článek

Festival abstraktních her probíhá formou volného hraní a prezentací méně známých deskových her a hlavolamů. K dispozici je několik desítek deskových her, ať už vydaných některou společností nebo hraných na deskách doma vyrobených. V rámci festivalu jsou organizovány i malé turnaje v libovolné z her, které jsou k dispozici. Cílem festivalu je ukázat rozmanitost abstraktních her a užitečnost tréninku kognitivních funkcí na různých hrách.

Volné hraní probíhá po celou dobu festivalu, hry jsou k dispozici každý den v časovém vymezení od 14.00 do 18.00 hodin. Na vyžádání i dříve či později. Účast ve volném hraní je zdarma, v turnajích je obvykle startovné 50 korun pro dospělé a 25 korun uhradí pro junioři.

Nemáte-li možnost se volného hraní či turnajů zúčastnit, nevěšte hlavu, zahrajte si doma třeba domácí turnaj v Ligrettu. Hrát může každý, kdo už umí počítat do deseti. Podstatné je to, že Ligretto, je nástrojem pro trénink postřehu, rychlosti a kombinačních schopnosti, což je nenásilná cvičení mozkových závitů, které je obzvláště vhodné pro seniory. Je to jedna z her, hned vedle domina a pexesa, kde jsou děti úspěšnější. Nedostanete-li se do Pardubic, rozhodně nezapomeňte přibalit na víkend či dovolenou malou krabičku Ligretto nebo alespoň Černého Petra.

Informace pro každého, kdo se rozhodne vydat do Pardubic na CZECH OPEN 2015: Místo prezence, zajištění ubytování, sekretariát a hrací sál - Tipsport arena, Sukova třída 1735, Pardubice, spojení od nádraží ČD trolejbusem č. 3 nebo autobusy č. 10, 16 a 17 (4. zastávka).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám