Hlavní obsah

Travelfest osloví veřejnost i odborníky

Novinky, Petr Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pestrá nabídka turistického vyžití (nejen) na jihu Čech bude obsahem veletrhu cestovního ruchu Travelfest 2017, který se uskuteční ve dnech 6. až 8. dubna na českobudějovickém výstavišti.

Foto: Archiv

Travelfest osloví veřejnost i odborníky.

Článek

Návštěvníci Travelfestu budou mít možnost navštívit expozice turistických oblastí a cílů, měst, regionů, infocenter, podnikatelských subjektů a dalších společností působících v cestovním ruchu. Odborníkům je pak určena dvoudenní konference Travelcon. Veletrh probíhá společně s festivaly Gastrofest a Febiofest. Letošní první ročník Travelfestu, nástupce Jihočeského Kompasu, se koná v duchu „Jižních Čech pohodových“ a na své si zde přijde opravdu každý.

„U nás se návštěvníci dozvědí, jak si užít kulturu, trochu si zamlsat, zasportovat, nebo si oddechnout třeba na venkově. Naše expozice nabídne relaxační zónu pod stromem Jižních Čech pohodových, kde si každý může vychutnat pravou pohodovou atmosféru. Další zajímavou zastávkou mezi stánky bude hvězdářský koutek, kde se díky interaktivním technologiím návštěvníkům otevře celý vesmír jako na dlani,“ uvedl ředitel Jihočeské centrály cestovního ruchu (JCCR) Jaromír Polášek.

V rámci celodenního programu veletrhu cestovního ruchu TravelFest v sobotu 8. dubna se představí řada známých osobností. Chybět zde nebude například známý cestovatel a rybář Jakub Vágner, Blanka Milfaitová, držitelka několika prestižních ocenění nejen za nejlepší marmeládu na světě či Daniel Přibáň, náčelník expedice „Trabantem až na konec světa“. Sobotní programová náplň přinese zajímavá témata, soutěže o ceny i autogramiády těchto výjimečných lidí.

Travelcon je největší regionální konferencí o cestovním ruchu

Nedílnou součástí Travelfestu bude dvoudenní odborná konference Travelcon, historicky největší konference věnované problematice turistického ruchu na jihu Čech. Organizátorem fóra, plného přednášek, workshopů, diskuzí, trendů a novinek, je Jihočeská centrála cestovního ruchu ve spolupráci s Destinační společností Českobudějovicko–Hlubocko. Partnerem akce je Jihočeský kraj a agentura CzechTourism. Konference se uskuteční ve dnech 6. a 7. dubna v prostorách výstavního pavilonu Z.

Travelcon je určen ubytovatelům, poskytovatelům různých turistických služeb, pracovníkům infocenter, měst a obcí i dalším zástupcům různých subjektů přímo působících v sektoru cestovního ruchu v Jihočeském kraji. Podnikatelům v turismu, hotelnictví, gastronomii, dopravcům, majitelům restauračních zařízení, zábavních atrakcích nebo cestovních kanceláří. Ti všichni zde získají velký prostor nejen k výměně vlastních zkušeností, ale dostanou možnost načerpat nové vědomosti přímo z úst významných kapacit tohoto oboru.

Hlavními tématy přednášek budou například otázky komunikačních trendů v cestovním ruchu, aktivního marketingu, sociálních médií, digitálních technologií a jejich efektivního cílení, nových směrů v cestovním ruchu a řada dalších. To vše by mělo účastníkům konference umožnit další zefektivnění jejich práce.

Podle Poláška bude program Travelconu mimořádně atraktivní nejen díky zvoleným tématům, ale i kvalitou a erudicí vybraných přednášejících a lektorů.

Reklama

Výběr článků

Načítám