Hlavní obsah

Tradiční výstava koček a psů se chystá v Karlštejně

Novinky, Dana Javůrková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přijďte si adoptovat opuštěnou kočičku, kotě nebo pejska na výstavu v Karlštejně. Umísťovací výstava opuštěných koček a psů se uskuteční v sobotu a neděli 8. a 9. října od 10 do 17 hodin v Muzeu betlémů, Karlštejn čp. 11. Pořadatel akce je Občanské sdružení na ochranu zvířat Podbrdsko. Vstupné bude zdarma.

Foto: Dana Javůrková
Článek

Již čtvrtým rokem pořádá Občanské sdružení na ochranu zvířat Podbrdsko v Karlštejně jarní a podzimní umísťovací výstavy opuštěných koček. Letošní podzimní výstava se bude konat ve dnech 8. a 9. října.

Výstavy pořádané v předešlých letech byly velmi úspěšné. Z výstav v Karlštejně pravidelně odcházejí kočky do nových domovů a tím se uvolní místa pro další opuštěné kočky. Všechny výstavy pořádané v Karlštejně zaštiťuje Muzeum betlémů.

Berounsko, Povltaví, Posázaví a Podbrdsko jsou oblasti, v kterých se sdružení snaží pomáhat opuštěným kočkám. Tak vznikl projekt - nabízet kočky k adopci obyvatelům oblastí, z kterých kočky původně pocházejí a tak kočkám pomoci a lidem udělat radost při adopci opuštěné kočiček.

Samozřejmě jsou přijímány do péče i kočky z hlavního města Prahy, protože sdružení pracuje na principu domácích depozit a depozita jsou zejména v Praze. Všechny kočky jsou plně očkované, odčervené, dospělá zvířata jsou kastrovaná. Umísťováním kastrovaných dospělých koček do domácností se zabraňuje dalšímu nechtěnému množení zvířat, s kterými je často neeticky zacházeno. 

Letos na jaře se pořadatel prvně rozhodl, že akci v Karlštejně rozšíří ještě o nabídku psů k adopci. Pozval na výstavu ochranářské organizace, které se specializují na adopci pejsků. Na jarní výstavě v Karlštejně v květnu tohoto roku měli nabízení pejsci u návštěvníků velkou odezvu.  Tak i nyní, na podzim, budou pejsci na výstavě na Karlštejně hledat nové domovy.

Reklama

Výběr článků

Načítám