Hlavní obsah

Tradiční posvícení v Týništi nad Orlicí nabídne nejen hudební lahůdky

Novinky, Dana Dobešová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Městský park v Týništi nad Orlicí v sobotu 21. září jako každoročně ožije hudbou, atrakcemi pro nejmenší i mládež v rámci doprovodného programu, připraveno bude bohaté občerstvení (včetně čerstvého burčáku z Moravy). Hlavní hvězdou hudebního programu je skupina Sto zvířat.

Foto: Dana Dobešová

Tradiční týnišťské posvícení

Článek

Hlavní program zahájí v 15 hodin taneční vystoupení skupin SMOT ART z Týniště nad Orlicí a DDM Týniště nad Orlicí. O otevření čistě hudebního programu se v 16 hodin postará týnišťská kapela – BLACK BUŘIŇOS, která o sobě říká: „Společně se snažíme rozdávat radost ze hry posluchačům a v neposlední řadě je pobavit a rozveselit.”

V 17:45 hod. bude následovat vystoupení čtyřčlenné formace z Čechtic se zavádějícím názvem – ZELENINA. V čele s Honzou Říhou je na scéně už přes sedm let a pomalu ale jistě se její posluchačská základna rozrůstá. Skupina původně vznikla jako interní studiový projekt, u kterého se ani nepočítalo, že půjde mezi lidi. Naštěstí se tak nestalo. Za sebou už má třeba i turné s Divokým Billem.

Na 19:30 hodin organizátoři připravili vystoupení královéhradeckého big bandu – FACTORIAL! ORCHESTRA, který se vymyká všem zvyklostem tohoto stylu. Pod vedením kapelníka, aranžéra a trombonisty Zdeňka Boreckého je playlist složen téměř výhradně z originálních aranží známých skladeb převedených do funku, popu nebo moderního jazzu.

Ve 21:00 hodin přijde vrchol večera – koncert známé pražské skupiny STO ZVÍŘAT. Kapela má za sebou více než 2100 koncertů a festivalů, a to nejen v Česku, ale i ve Spojených státech, Francii, Německu, Švýcarsku, Belgii, Lucembursku a Slovensku. V Čechách a na Moravě STO ZVÍŘAT zahrálo zřejmě ve všech existujících klubech. Každoročně hraje na velkých a prestižních festivalech…

Součástí doprovodného programu budou hry pro děti (v režii DDM Týniště nad Orlicí), jízdy kočárem taženým koňmi, jízdy na ponících, skákací hrad pro děti zdarma, airsoftová střelnice a NERF zbraně (Déčko Rychnov nad Kněžnou), street parkur (ukázka – vystoupení), TLAPNET s 3D stánkem, hasiči, vata, balonky atd…

Další informace na kc.tyniste.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám