Hlavní obsah

Tradiční Kardioden přivítá přední odborníky kardiologie

Novinky, Radka Miloševská

Špičkoví lékaři představí nejnovější trendy z kardiologie, vaskulární intervence a kardiochirurgie na středeční konferenci XXI. Kardioden. Odborné setkání věnované problematice kardiovaskulárních chorob pořádá Komplexní kardiovaskulární centrum třinecké Nemocnice Podlesí.

Foto: archiv nemocnice

Komplexní kardiovaskulární centrum Nemocnice Podlesí v Třinci

Článek

Odborná konference se koná ve středu 6. listopadu v Hotelu Vitality ve Vendryni.

Kardiovaskulární onemocnění zůstávají v rozvinutých zemích hlavní příčinou úmrtí. Jejich negativní socioekonomický dopad je zřejmý.

„Letošní odborné setkání bude hovořit jak o velmi praktických aspektech péče o pacienty s onemocněním kardiovaskulárního systému, tak o nejmodernějších možnostech léčby. Na druhou stranu je chronicky známé, že nejefektivněji vynaložené prostředky ve zdravotnictví jsou prostředky věnované na prevenci. To rozhodně platí i u kardiovaskulárních onemocnění, kde zásadní je přístup pacienta a jeho snaha o zdravý životní styl,“ uvedl MUDr. Libor Škňouřil, Ph.D., vedoucí lékař Komplexního kardiovaskulárního centra Nemocnice Podlesí a garant XXI. Kardiodne.

Se svými zkušenostmi a poznatky vystoupí v přednáškové sekci, která obsahuje tři bloky, přední odborníci z oboru. Úvodní blok zdůrazňuje posluchačům preventivní kardiologii.

„Jak má pacient dosáhnout zdravého životního stylu a že to nemusí být nikterak náročné, nám poví náš host doc. MUDr. Vladimír Tuka, Ph.D. z kliniky kardiologie a angiologie 1. LF UK a VFN v Praze. Druhý host, MUDr. Radka Nágelová, diabetoložka Polikliniky AGEL Ostrava pak zdůrazní jak prevenci, tak optimální léčbu nejrizikovější skupiny kardiaků, tzn. pacientů s cukrovkou,“ představil hosty konference MUDr. Libor Škňouřil, Ph.D.

Účastníci konference uslyší spoustu zajímavých přednášek, zařazeny budou rovněž živé kazuistické vstupy.

„Většinu témat si připravili naši lékaři, kteří se řadí ke špičkám v oboru. Patří k nim například MUDr. Martin Pleva, Ph.D., a jeho přenáška Myokardiální fibróza jako rizikový faktor, nebo prim. MUDr. Piotr Branny s příspěvkem Chirurgické metody léčby fibrilace síní, nebo prezentace Řešení patologie hrudní aorty od kolegů MUDr. Martina Urbana a MUDr. Mariana Wierzgoně. Myslím, že hosté se mohou těšit na zajímavý program i na příjemné setkání s oborovými kolegy,“ láká MUDr. Libor Škňouřil, Ph.D.

XXI. Kardioden organizovaný Nemocnicí Podlesí proběhne 6. listopadu od 8 do 16 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám