Hlavní obsah

Tradiční jízdy parního vlaku s Mikulášem jsou za dveřmi

Novinky, Jiří Cysař

České dráhy ve spolupráci se SŽDC, společností ČD Cargo a DDM Prahy 5 připravily pro malé i velké zájemce tradiční jízdy parního vlaku s Mikulášem. Letos se uskuteční v sobotu a v neděli 1. a 2. prosince.

Foto: archiv pořadatele

razítko akce

Článek

Parní vlak bude vždy po oba dny vyjíždět z nádraží Praha-Braník a projede postupně několik tras po pražských tratích. Na sobotu je připravena i večerní jízda noční osvětlenou Prahou po Pražském Semmeringu zakončená v Braníku ohňostrojem. Parními vlaky bude procházet Mikuláš se svou družinou. Všechny hodné děti dostanou od Mikuláše malý dárek. Pro zlobivé má čert připraveno uhlí z lokomotivy.

V čele parního vlaku vyjede parní lokomotiva řady 475.179 (Šlechtična), která poveze historickou soupravu sestavenou z vozů 2. a 3. třídy včetně bufetového vozu, ve kterém mohou cestující získat i pamětní list a příležitostné razítko.

Jízdné pro dospělé osoby je v sobotu stanoveno na 180 Kč. V neděli pak na 160 Kč. Jízdenka pro děti od 6 do 15 let je za poloviční cenu. Místenka je v hodnotě 20 Kč. Děti do 6 let se přepravují zdarma bez nároku na místo k sezení (místenku).

Předprodej jízdenek a místenek je možný na Masarykově nádraží (tel.: 972 246 161) nebo nádraží Praha-Braník (tel.: 725 859 426) - a to denně od 8.00 do 18.00 hodin. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám