Hlavní obsah

Topící se psy museli z vod Botiče zachránit strážníci

Novinky, Vratislav Konečný

Odchytová služba městské policie měla o víkendu spoustu práce. Strážci pořádku museli zasahovat třikrát, v případě topících se psů v pražském potoce Botič to nebyla žádná selanka.

Foto: MP PRAHA

Fenka z tramvaje

Článek

"V neděli krátce před osmou hodinou ráno přijala odchytová služba pražské městské policie oznámení od strážníků z desáté městské části, že v Práčské ulici na Zahradním městě jsou v potoku Botiči tři psi. Protože v těchto místech jsou velmi strmé břehy, zvířata se nemohla dostat sama z vody. Strážníci se nejprve snažili zvířata z vody vytáhnout, psi byli však velice vystrašení a začali být agresivní. Přivolaný pracovník nakonec zvířata vytáhl pomocí odchytové tyče a mokré a promrzlé je převezl do trojského útulku, kde skončili v péči ošetřovatelů," informoval mluvčí MP Praha Jan Čihák. Jednalo se o fenu a dvě štěňata, majitele se nepodařilo najít.

Další víkendové události již nebyly tak dramatické. V sobotu krátce po půlnoci zavolal do útulku zaměstnanec vozovny Motol a sdělil noční službě, že po příjezdu tramvajové soupravy do depa zjistil, že ve vagónu je černá fenka křížence větší velikosti. Nepodařilo se zjistit, kdy a v kterých místech fenka do tramvaje nastoupila, nebo kdo ji tam zapomněl. Zvíře se však chovalo přátelsky. Zaměstnanci vozovny fenku odvedli na vrátnici, kde si ji později převzal pracovník odchytové služby a převezl ji do útulku.

Stále více se množí nálezy přivázaných a opuštěných psů, ani sobota nebyla výjimkou. "Krátce po čtvrté hodině odpoledne oznámila hlídka strážníků Městské policie Praha 8 do Útulku pro opuštěná zvířata v pražské Troji, že v Heydukově ulici nalezli psa, uvázaného ke kovové mříži plotu pomocí tkaničky od bot. Místní občané strážníkům potvrdili, že kříženec je na místě už více než čtyři hodiny. Pracovník odchytové služby si na místě zvíře vyzvedl a převezl ho do trojského útulku," dodal k případu tiskový mluvčí Čihák.

Reklama

Výběr článků

Načítám