Hlavní obsah

Tlachání v Eframu potěší duše i žaludky

Novinky, Dana Smrčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzim ve městě pod Pálavou si milovníci veršů, tónů a domácího chleba už nedokážou představit bez hudebně poetického večírku v Galerii Efram. Ta spolu s Centrem ekologické výchovy Pálava zve po roce na Podzimní tlachání. Kdo o něj nechce přijít, nechť si v kalendáři zakroužkuje 26. listopad.

Foto: Sylva Chludilová

Galerie Efram láká s CEV Pálava na Podzimní tlachání.

Článek

Prostory bývalé židovské školy v Mikulově proměnila Sylva Chludilová v Galerii Efram. „Akce v galerii se v průběhu let staly příležitostí pro setkávání. Jednou z nich je také Podzimní tlachání, které už třetím rokem nabízí inspiraci, pohodu, kultivovanou zábavu a zajímavé hosty,“ představila provozovatelka galerie poslední počin letošního roku. Nadaní a múzou políbení lidé během něj předvedou plody své tvorby – hudební, výtvarné, básnické i kuchařské.

Na programu jsou jazzové etudy v podání Karla Frantela. Stepan Melikyan zahraje na perkuse, vystoupí přitom spolu s brněnským gajdošem Ondřejem Tryhukem. „Jen málokterý hudební nástroj tak odráží různorodost kultur jako právě dudy a gajdy. Dudy jsou velmi prastarým hudebním nástrojem, který – jako málokterý jiný v historii – vytvořil tak hluboké a významné tradice v hudebním instrumentáři různých národů a kultur,“ říká o svém nástroji Tryhuk.

Secesní štokrle v galerii letos čeká na Pavla Nevřivého. Kromě vlastních básní představí hravou poezii předčasně zesnulého Oldřicha Ludvy Kozlowského, který většinu svého díla rozesel po hospodách a při setkání s kamarády. Do své hrnčířské dílny nechá prostřednictvím výstavy užitkové keramiky nahlédnout Petr Jurníček. Celým večerem pak bude provázet s hravostí svou vlastní Karel Křivánek, přihodí i několik vlastních fejetonů.

Organizátoři se postarají rovněž o chuťové buňky návštěvníků. Galerii tradičně provoní domácí chleby z vyhlášené kuchyně Řezáčových, pomazánky, slané i sladké chuťovky, víno a další pohoštění. Dveře do galerie na mikulovské Husově ulici se v sobotu otevřou v 18 hodin. Vstupné na akci je dobrovolné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám