Hlavní obsah

Tituly mistrů ČR ve šprtci v kategoriích jednotlivců pro rok 2012 už mají své držitele

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední víkend v listopadu hostila Praha závěrečný turnaj jednotlivců v billiard hokeji – šprtci. Aby se hráči v kategoriích žáci, mladší žáci, junioři, ženy a muži mohli zúčastnit závěrečného turnaje o tituly, musí nejdříve projít náročnou kvalifikací v turnajích českého poháru.

Foto: Tomáš Vítámvás

33. Mistrovství České republiky ve stolním hokeji kategorie billiard hockey - šprtec, 24. listopadu 2012, Praha

Článek

V sobotu 24. listopadu se na 33. Mistrovství České republiky sjelo v pěti kategoriích 62 hráčů, kteří si vybojovali postup na tento závěrečný turnaj v průběhu celé sezony.

Slavnostního zahájení se zúčastnil moderátor České televize Petr Vichnar, který v úvodu společně se zástupcem pořádajícího týmu Prague NHL předal pamětní ceny za zásluhu o rozvoj a propagaci šprtce zástupcům jednotlivých klubů v ČR.

Reprezentativní hotel Olympic Tristar byl dějištěm závěrečného turnaje sezóny. O co nejlepší výsledky zde usilovali zástupci týmů ze všech koutů ČR. Nejtěžší souboje byly jako každý rok očekávány mezi muži, kterých se posledního turnaje sezóny účastní hned 32.

V kategorii mladších žáků se velmi dařilo hráčům týmu Fighting Saints Pečky Ondřeji Tichému (2. místo) a Adamu Syrůčkovi (3. místo). Oba však předčil mostecký Vojtěch Jandečka.

V kategorii starších žáků turnaji kralovali hráči Boskovic. Vítěz kategorie, Vojtěch David, ztratil pouze dva body za dvě remízy. Hned tři hráči dokončili turnaj se stejným bodovým ziskem. O umístění na dalších místech tak muselo rozhodnout skóre. Druhým se stal Jan Feruga (Boskovice) a třetím Martin Bednář (BHL A. Počtová Žďár nad Sázavou). Čtvrté místo zbylo na Jandečku (Pečky).

V kategorii juniorů byli největším favoritem Patrik Juchelka z týmu SHL SDS Exmost Brno. Ten však na svůj loňský titul nenavázal. Jednotlivá utkání byla velmi vyrovnaná a pořadí skupiny se stále měnilo. Nakonec na bronzovém stupni skončil Robin Homolka (BHL ZEKATEL Žďár nad Sázavou), stříbrnou příčku obsadil Patrik Procházka (Orel Královo Pole) a titul získal Ondřej Müller (AB STAIN Most).

V kategorii žen bylo opět několik favoritek. Vítězka Českého poháru Milada Foltýnová z Peček, Veronika Grabinská z Frýdku-Místku, Marcela Kabrdová či Petra Zajíčková ze Žďáru nad Sázavou. Z titulu se však mohla radovat pouze jedna hráčka. Nejlepší formu si na poslední turnaj sezóny přivezla Zajíčková, která zvítězila díky čtyřem výhrám a třem remízám. Do Žďáru tak veze svůj první titul Mistryně ČR. Druhá se umístila Foltýnová a třetí Grabinská.

Většina z nejlepších hráčů z celé republiky, usilujících o titul, pravidelně nastupuje v dresu některého z prvoligových týmů v nejvyšší soutěži družstev. Nejvíce prvoligových hráčů však nastupuje v mužích.

Zde mnoho favoritů vypadlo již v úvodu turnaje. Do finále se turnajovým pavoukem probojovali Tomáš Vančura (Mistr ČR 2009; tým Prague NHL) a loňský poražený semifinalista Aleš Tichavský z Ostravy. Finále tentokrát rozhodovala až branka v prodloužení, kterou Tichavský zvítězil 2:1 a tím tak získal svůj první titul Mistra ČR, kterým napodobil svého bratra Jana, Mistra ČR z roku 2005. Třetí příčku nad týmovým kolegou Zíkou (Mistr ČR 2008) získal Miloslav Mach (Mistr ČR 2006; tým WIP Reklama Dobrá Voda).

Reklama

Výběr článků

Načítám