Hlavní obsah

Tisíc panenek v galerii Dolls Land

Novinky, Kateřina Rotterová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patříte mezi milovníky krásných panenek? Sbíráte je nebo se pohledem na ně jenom rádi kocháte? Pokud ano, pak se určitě vydejte do nově otevřené galerie Dolls Land v Praze. Ve středu 28. září přivítala své první návštěvníky.

Foto: Kateřina Rotterová

Galerie DollsLand

Článek

Ve 43 expozicích na vás čeká přes 1000 panenek a 2000 jejich doplňků. Součástí galerie je také sbírka 333 sběratelských Barbie s takovými skvosty, jako je například Barbie jako císařovna Josefína vyrobená v limitované edici 4500 kusů pro celý svět.

Mezi sběratelskými panenkami uvidíte známé postavy z řad hudebních i filmových hvězd Barbie jako Cher, Bond Girl, Marylin Monroe, Elvis, Elizabeth Taylor nebo Shakira. Nechybí ani slavné filmové postavy Barbie v podobě Shreka, Harry Pottera, Jacka Sparrowa a Twilight ságy.

Pro příznivce módních kolekcí je připravena sbírka Barbie Basics a Barbie inspirované slavnými módními návrháři jako jsou Christian Dior, Versace, Christian Louboutin, Gorgio Armani nebo Givenchy. Milovníkům silných strojů se bude určitě líbit kolekce Barbie a Kena ve stylu Harley Davidson a dvě věrné kopie motocyklů Harley Davidson v měřítku 1:6.

Chloubou galerie je i nádherná kolekce Barbie Ferrari, doplněná modelem vozu Ferrari pro Barbie v měřítku 1:6. O tom, že Barbie není pouze „růžová princezna“, svědčí i kolekce Barbie Hard Rock a Barbie ve stylu Hippie a mnoho dalších.

V Galerii DollsLand budou k vidění i novinky ze světa panenky Barbie, jako je největší třípatrový dům pro Barbie a Kena, Barbie loď, letadlo pro Barbie a další zajímavosti. Kromě Barbie a Kena si zde našli své místo i slavní studenti ze školy Monster High.

Galerie se těší na všechny své návštěvníky denně od 10.00 do 19.00.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám