Hlavní obsah

Tip na sobotu: Hudební festival Ozvěny prázdnin na hradu Orlík u Humpolce

Novinky, Oldřich Vacek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu 13. září se v areálu hradu Orlík nad Humpolcem odehraje hudební festival Ozvěny prázdnin. A jak je na tomto hradě zvykem, přijdou si na své i děti, a to především v rámci pro ně komponovaného dopoledne.

Foto: Oldřich Vacek

Koncert Marcela Kříže na hradě Orlík.

Článek

Hrad Orlík zájemci najdou nad obcí Rozkoš, zhruba dva kilometry od Humpolce.

Na Orlíku se již několik let každoročně konají akce jako Středověké slavnosti, Hradozámecká noc, budkování a filmový festival… A letos poprvé i festival hudební, doplněný o dětské dopoledne. Program, který připravila obecně prospěšná společnost CASTRUM, začíná v 10:00 a končí ve 22:00 (dopolední program pro děti přesahuje i do odpolední festivalové části).  

První, respektive nultý, ročník bude, jak nám řekl programový ředitel festivalu Kamil Melíšek, z technických důvodů pouze jednodenní (na hradě se staví rozhledna) a žánr byl zvolen spíše folk až folkrockového ražení se zastoupením kapel z celé republiky, které již mají spousty koncertů odehráno, ale i těch, které mají prozatím působnost pouze místní .

Přijedete-li autem, pak parkování je možné na parkovišti v podhradí. Přímo v areálu bude v provozu hradní hospůdka, kde si kromě pivečka, limonády nebo čaje můžete dopřát i něco teplého do žaludku, či jen tatranku pro děti. Toalety jsou jako na každé slušné akci samozřejmostí.

Dětské dopoledne

Je věnováno dětem, budou pro ně připraveny různé hry, soutěže, workshopy a ukázky řemeslných činností (batika, korálkování, práce s kůží, středověká pec a další).

Odpolední festival

Kdo vystoupí? Začátek sobotního muzicírování obstará se svou tvorbou mladý nadějný písničkář z Vysočiny Pavel DVOŘÁK. Následovat bude fragment bluesové kapely MORROWS z Králova Dvora. Svou tvorbu představí také folk-rocková kapela MANDIAX ze Stříbrné Skalice.

Jako další se na podiu objeví TŘETÍ SLOKA, folk-experimental skupina z Písku. Následující libereckou indierockovou kapelu JARRET snad není třeba ve folkových vodách ani představovat.

Po tomto „nářezu“ emoce zklidní a zahraje pražská kapela FIANNAN. Uslyšíte irské a skotské písně v českém balení. Po nich již nastoupí znovuzrozená folkrocková kapela FAJNBEAT taktéž z Prahy. Na jejich tóny naváže seskupení muzikantů v čele s Vojtou Kotkem, které si říká ZEVLÁKY a jak avizují, hrají Rák´n´ról z Kárlštajna.

Předposlední kapelou, která se představí na hradním pódiu, bude seskupení Marcela KŘÍŽE z Čáslavi a jeho hostů hrajících folkblues. Program uzavře svou folkovou tvorbou - na hradě již svým vystupováním v samostatných koncertech známý - MARTIN SÝKORA & spol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám