Hlavní obsah

The Backwards zahrají v Akordu na originální „beatlesácké“ nástroje

Novinky, Andrea Matvejová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dvou letech se do Ostravy vrací jeden z nejlepších Beatles revivalů – The Backwards z Košic. Ve středu 12. dubna v DK Akord předvedou nový koncertní program sestávající z těch největších hitů legendárních Beatles.

Foto: management The Backwards
Článek

„Kapelu jsme založili s myšlenkou hrát vlastní tvorbu,“ popisuje začátky František Suchanský alias George Harrison. „Ale hned od začátku jsme kromě vlastní tvorby nacvičovali také repertoár Beatles. Časem, asi po půl roce, jsme se na základě příznivých ohlasů publika přeorientovali na výhradně ortodoxní revival. Začátky byly stejné jako u jiných kapel. Hraní po barech a pro kamarády, sem-tam televizní vystoupení a až vítězství na světovém Beatlefestu v USA v roce 1998 nás posunulo výš.“

Nyní The Backwards působí na profesionální hudební scéně více než 20 let a Světový Beatlefest v New Yorku vyhráli dokonce dvakrát.

Velkým lákadlem pro fanoušky je i to, že The Backwards mají v repertoáru i písně, které Beatles nikdy na živo nehráli - písně z alb Abbey Road a Let It Be. Aby přiblížili dobovou atmosféru té doby, dbají The Backwards i na dobovém zvuku a samozřejmě i na dobových originálních nástrojích.

„Máme originální nástroje, na jaké hráli Beatles. Vyrábějí se i kopie, ale to je jako s jiným kopírovaným zbožím. Ovlivňuje to zvuk a tím i kvalitu produkce. Nástroje nakupujeme na aukcích v USA,“ líčí kytarista Suchanský.

Návštěvníci koncertu se mohou těšit na strhující výlet do hudební minulosti plné nezapomenutelných hitů Beatles.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám