Hlavní obsah

Temperamentní flamenco se ve Vsetíně představí ve všech podobách

Novinky, Klára Blažková

Ve čtvrtek 17. března od 19.00 hodin po roce opět vystoupí v malém sále vsetínského domu kultury charismatické česko-španělsko-sardské trio s hudebně tanečním Koncertem flamenca.

Foto: Promo H. Iridiani

Zpěvačka Hana Iridiani

Článek

Hudebně taneční projekt představuje španělské flamenco v jeho nesčetných podobách, od rozmarných fiestových tanců až po tragické zpěvy o smrti a nešťastné lásce.

Představení plné kontrastů a emocí se uskuteční v podání flamenco tanečnice Lucie Bevelaqua, profesionálního kytaristy Daria Pigy, hráče na cajón Matea Garrigy a vsetínské rodačky, zpěvačky Hany Iridiani-Křupkové s jedinečným hlasem i přístupem k hudbě.

Setkání s flamencem, kterému se věnuje již 10 let, formovalo její vnímání hudby, estetické cítění, výraz a interpretaci. Flamencový zpěv studovala u několika andaluských zpěváků, největšími učiteli jsou jí však staří cantaores, jejichž hlasy známe jen z nahrávek. Vzděláním filoložka-hispanistka, zaměřuje se na výzkum flamencové poezie. Posluchači oceňují zejména její procítěný projev a schopnost předat emoce.

Předprodej vstupenek probíhá v kině Vatra. Více informací na: www.dkvsetin.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám