Hlavní obsah

Technické služby ve Frýdku-Místku nezahálí

Novinky, Jana Matějíková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Travnaté plochy na území města Frýdku-Místku prochází jarní údržbou, a to vyhrabáváním. Zaměstnanci technických služeb tak činí, oproti jiným letům, zejména prostřednictvím traktorových sekaček.

Foto: Jana Matějíková

Technické služby vyhrabávají trávníky pomocí sekaček.

Článek

Společnost TS a. s., vzhledem k mimořádné situaci způsobené pandemií koronaviru, nemůže pro ruční hrabání trávníků využít pracovníky přidělované úřadem práce. Proto je hrabání prováděno téměř výhradně strojově, tedy traktorovými travními sekačkami.

Sekačky tak místo pokoseného trávníku sbírají do košů zbytky listí a další materiál, který je z trávníků po zimě nutné odstranit. Díky omezenému množství pracovníků také není možné přesně dodržet harmonogram jarního vyhrabání uveřejněný na internetových stránkách města v sekci Údržba zeleně.

Prozatím jsou vyhrabány trávníky v centru Místku, na sídlištích Anenská a Spořilov, dokončováno je vyhrabání na sídlištích Kolaříkovo a Riviéra.

Reklama

Výběr článků

Načítám