Hlavní obsah

Techmania finišuje s přípravami na Noc vědců

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Techmania Science Center spolu s partnery dokončuje přípravy na aktuální ročník Noci vědců, který se uskuteční v pátek 27. září od 17.00 do 22.00 hodin v prostorách Středního odborného učiliště elektrotechnického na Skvrňanech, Vejprnická 56.

Foto: Techmania Science Center

Pro veřejnost všech věkových skupin je pod heslem "Energií k poznání!" připraven populárně-vzdělávací program

Článek

Noc vědců se do Plzně vrací již po osmé: s celoevropským projektem, jehož cílem je v jeden večer pořádat neformální setkání veřejnosti s vědou a vědci, začínala Evropská komise již v roce 2005, Česká republika se však zapojila až o rok později. Od roku 2008 je národním koordinátorem Noci vědců pro ČR plzeňské science center Techmania.

"Čtvrtý zářijový pátek, kdy se Noc vědců již tradičně koná, se každý může setkat s lidmi, kterým energie rozhodně nechybí: s vědci, techniky, nadšenci do objevování tajemství našeho světa. Od 17.00 do 22.00 hodin čeká návštěvníky SOŠ elektrotechnického na Skrvrňanech energický večer plný show, workshopů, pokusů, neformálně pojatých přednášek a hudebních vystoupení, které příchozí přesvědčí, že energie se neskrývá jen ve slunečním svitu, větru, vodním proudu, nebo v jádru, ale hlavně v lidské touze poznávat, objevovat, obdivovat svět kolem nás," uvedla provozní vedoucí Techmanie Andrea Pekárová.

Vzhledem k rekonstrukci science centra a probíhající dostavbě prvního 3D Planetária v ČR přišla plzeňská Noc vědců již podruhé o své tradiční prostory v areálu Techmanie. Neformálně laděné setkání se světem vědy se letos uskuteční v prostorách Středního odborného učiliště elektrotechnického na Skvrňanech, Vejprnická 56.

Pro veřejnost všech věkových skupin je pod heslem Energií k poznání! připraven populárně-vzdělávací program, v němž nebudou chybět např. ohnivé show, električtí brouci nebo možnost vyzkoušet si ovládání originálních robotů.

Organizátoři slibují, že letošní plzeňská Noc vědců bude velkolepá: Techmania, Západočeská univerzita v Plzni, informační centrum Europe Direct Plzeň, ŠKODA JS a. s., kluby deskových her Kavenu a Bedna a další partneři představí program nabitý vědecko-technickými show, kreativními dílnami s matematikou či chemií, populárně vzdělávacími přednáškami nebo vystoupeními studentských kapel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám