Hlavní obsah

Teamgymové závodnice Spartaku Trutnov prokázaly svou příslušnost k tuzemské špičce

Novinky, Ludmila Oravcová

Teamgymové závodnice Spartaku Trutnov se 12. listopadu představily na domácí půdě při republikovém finále České asociace Sportu pro všechny (ČASPV), který byl současně 8. závodem Českého poháru Prospect Cup.

Foto: Ludmila Oravcová
Článek

Ve sportovní hale ZŠ Komenského se během sobotního dne vystřídalo na tumblingu, trampolíně a pódiové skladbě rekordních 37 družstev a 10 trií celkem v sedmi kategoriích (430 závodníků a závodnic).

TeamGymový „maraton“ začal již o půl osmé ráno kategorií Junior III. - dívky nad 16 let.

Trutnovské družstvo prokázalo, že patří k republikové špičce tohoto sportu, získalo zlaté medaile a zároveň i zlatý pohár a absolutní prvenství v Českém poháru Prospect Cup, který je součtem nejvyšších osmi závodů za celý rok.

Tým ve složení Tereza Svobodová, Eliška Slavková, Eliška Krejčí, Veronika Krejčí, Katka Bydžovská, Michaela Bachtíková, Nikola Ježková a Kamila Krejčová podává stabilně medailové výkony a jejich vystoupení před domácím publikem bylo krásným poděkováním trénérům Jirkovi Matuškovi a Hance Jarošové.

V nejmladší kategorii Junior I. mělo družstvo Spartaku také své želízko v ohni. Mezi 15 týmy se prosadilo družstvo devíti až jedenáctiletých děvčat – Natálie Kolínová, Sabina Geciová, Alena Hauptová, Karolína Slavíková, Nina Jezdinská, Lenka Tylová, Barbora Oravcová a Pavlína Hellingerová.

Trenérky Eva Rudolfová, Lída Oravcová a Kája Hellingerová měly obrovskou radost  z předvedeného výkonu s velmi vysokou obtížností, díky němuž gymnastky získaly zlaté medaile před svým největším rivalem družstvem Chropyně. V Poháru Prospect Cup jim pak celkové prvenství uniklo o pouhé tři body a bylo z toho druhé místo a stříbrný pohár v konkurenci 28 družstev.

V kategorii Junior I. se představilo i druhé družstvo Trutnova, jež tvoří Anna Švecová, Františka Prokůpková, Veronika Kerhátová, Natálie Mládková, Natálie Krejčí, Alena Ježková, Alena Pekárková a Alice Vránová. Zlepšující se formu potvrdilo jejich desáté místo a tak byly trenérky opět spokojené.

I závod trií přinesl zajímavou podívanou a v podání domácích gymnastek Sabiny Chaloupkové, Adély Seifertové, Kristýny Bednářové a Natálie Rackové opět zlaté medaile. Ve stejné kategorii zazářili i chlapci Dominik Karel Janko, Marián Jedlička, Ondřej Schreiber a Jakub Grus a za své výkony si odnesli kov stříbrný.

Podařená gymnastická akce byla více než úspěšně zakončena až po osmé večerní hodině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám