Hlavní obsah

Táta fesT hostilo Masarykovo náměstí v Ostravě

Novinky, Josef Zajíc

V neděli 18. června uspořádala ředitelka Rodinného komunitního centra Chaloupka Ostrava Edita Kozinová již 11. ročník mezinárodního Dne otců s názvem Táta fesT, který připadá na třetí neděli v měsíci červnu.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 18.6.2017 Oslava mezinárodního Dne otců v Ostravě. Masarykovo náměstí. Zpívají ti nejmenší.

Článek

Táta fesT je neformální happening konaný u příležitosti mezinárodního Dne otců. Svátek se slaví na celém světě, například v Německu, v Austrálii nebo v USA, kde také vznikl.

„Smyslem je podpořit táty, dědečky a všechny generace mužů. Poděkovat jim za péči o jejich děti či o vnoučata. Myslím si, že ženy mají více svátků a je třeba podpořit i muže. Táta je v rodině strašně důležitý, a je jedno, jestli je více či méně aktivní, ale je to otec, táta, tatínek,” řekla Edita Kozinová.

Mezinárodní Den otců se v České republice pořádá již jedenáctým rokem. V Ostravě po šesté. V neděli se konal od 14.00 do 18.00 hodin. 

Pro účastníky připravili pořadatelé velmi pěkný zábavný a veselý program. Na hlavním pódiu vystoupily kapely Ptakustik a Banda del caffe, své taneční umění představily děti z různých tanečních kroužků a seskupení. 

Náročné prvky předvedly dvě dívky z Pole Dance Kopřivnice Veronika Kašubová a Anička Blahutová při cvičení na tyči. Po celou dobu děti bavili dva klauni, kteří mimo jiné předváděli obrovské a ještě větší bubliny. Děti se mohly vydovádět na skákacích hradech, soutěžit ve výtvarné výchově, sportu a také si nechat za odměnu, pod dohledem hodného tatínka, namalovat obličej.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám