Hlavní obsah

Tancujte s Radostí a Impulsem

Novinky, Lenka Hatlapatková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek 7. září pořádá úspěšný taneční klub Radost&Impuls Bohumín nábor dětí ve věku od 4 do 6 let, a to jak děvčat, tak kluků. Nábor se uskuteční od 17 hodin v tělocvičně Základní školy Dr. E. Beneše v Bohumíně.

Foto: Archiv Radost Impuls Bohumín
Článek

Klub, zabývající se styly jazz, show a modern dance, přijímá děti do baby baletu ve věku od 4 až 6 let.

„Nejmenší děti mají tréninky jedenkrát týdně, větší pak dvakrát. Tanečníci, kteří jezdí na mezinárodní soutěže, však trénují čtyřikrát týdně a před závody i častěji. Kromě tance se totiž musejí současně zdokonalovat v baletu a akrobacii,“ vysvětluje trenérka Lenka Krčová a pokračuje: „Všechny tyto taneční styly jsou náročné na techniku a je nutné, aby děti, které se pro tanec rozhodnou, trénovaly poctivě.“  

V současné době má klub Radost Bohumín přes 150 tanečníků od 4 do 23 let a pyšní se mnoha tituly mistra České republiky, Evropy i světa. Jen v letošním roce vybojovali bohumínští na mistrovství České republiky se 73 choreografiemi 30 zlatých, 17 stříbrných a 6 bronzových medailí v show, modern a jazz dance.

Kromě toho stihli extraligoví tanečníci tohoto klubu v červnu reprezentovat naší zemi také na mistrovství Evropy v modern a jazz dance, odkud si přivezli 5 titulů mistrů Evropy, tři tituly vicemistrů a 5 bronzových medailí. Do konce roku čeká děti a juniory z Radosti i tanečníky Impulsu mistrovství světa v show dance v německé Riese a mistrovství světa v jazz a modern dance v Polsku. 

Reklama

Výběr článků

Načítám