Hlavní obsah

Také Přepychy zažily hudební odpoledne v režii Black Buřiňos

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přepychy se staly jednou ze zastávek podorlického "turné" dixielandové kapely Black Buřiňos za posluchači v době, kdy kultuře vůbec pšenka nekvete. Skladby hrané pěkně od podlahy si malí i velcí vychutnávali v pondělí 27. dubna odpoledne.

Foto: Zdeňka Seidelová

Black Buřiňos hrají obyvatelům Přepych.

Článek

Stejně jako Dobrušku projeli i Přepychy členové Black Buřiňos autem a také tentokrát se jednalo o hasičskou techniku, kterou včetně řidiče poskytl místní sbor dobrovolných hasičů.

Vše začalo na prostranství v centru obce, poblíž prodejny zmrzliny U Janči. Pak svým uměním potěšily černé buřinky především seniory - zahrály obyvatelům a personálu obecního domu zvláštního určení a Domova Dědina.

Při své poutí Přepychami měli muzikanti jednu speciální zastávku a to před domem Karla Pšeničného, syna hudebního skladatele a přepyšského rodáka.

„Všude je čekal upřímný potlesk a poděkování,“ sdělila k hudebnímu odpoledni v režii Black Buřiňos starostka obce Zdeňka Seidelová s tím, že potlesk pro Black Buřiňos vyvolal vesměs další přídavky.

Reklama

Výběr článků

Načítám