Hlavní obsah

Také ostravská zoo a botanický park hlásí s omezením otevřeno

Novinky, Vratislav Konečný

Postupně se otevírají zoologické parky, vnitřní expozice mají zatím uzavřeny. V úterý přibyl areál v Ostravě, přišlo asi 1000 návštěvníků. Zahradám citelně chybí tržby ze vstupného.

Foto: M. Vlčková, zoo Ostrava
Článek

„Přestože jsou pavilony uzavřené, mohli lidé většinu jejich obyvatel pozorovat ve venkovních výbězích. Výjimkou jsou pouze akvarijní a terarijní zvířata. U expozice s domácími zvířaty Na statku je kromě stáje uzavřen i průchozí výběh s kozami a ovcemi kamerunskými. K dalším omezením, se kterými musejí návštěvníci v tomto období počítat, patří i to, že nejezdí zoovláček ani safari expres. Většina stánků s občerstvením i restaurace je otevřená, některé mají omezenější provoz,” informovala mluvčí zahrady Šárka Nováková.

Návštěvníci musí dodržovat při pobytu v zoo několik pravidel: po celou dobu své návštěvy mít zakrytá ústa a nos, umývat si důkladně ruce, udržovat od ostatních odstup minimálně dva metry, neshlukovat se do větších skupin, nekontaktovat chovatele.

Jenom on-line, nebo s permanentkou

Zoo je aktuálně otevřená od 9 do 19 hodin. Vstupenky lze zakoupit pouze online na http://www.zoo-ostrava.cz/cz/online-vstupenky/, prodej na místě není umožněn.

Zoo upozorňuje, že online vstupenky mají omezenou platnost jeden den. V případě že vstupenku lidé v daný den nevyužijí, vstupenka propadá bez nároku na navrácení peněz. Nelze změnit ani termín zakoupené vstupenky. Vstup na permanentní vstupenky je možný bez omezení, není třeba svou návštěvu předem rezervovat.

Reklama

Výběr článků

Načítám