Hlavní obsah

Tahají děti od mobilů a elektroniky. Pomoci můžete i vy

Novinky, Aleš Ovesný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V srdci Beskyd, bez internetu a wi-fi zažívají děti na dnešní dobu nevšední zážitky a učí se dovednostem ve stylu Hochů od Bobří řeky. A to vše na jedné z nejkrásnějších základen, která potřebuje opravit a dovybavit klíčová místa, jako je klubovna, kuchyně s jídelnou, toalety a spací místnosti.

Foto: Aleš Ovesný

TZ Šance

Článek

Byla by škoda, kdyby o to přišly i další generace. Projekt zlepší prostředí, ve kterém náš spolek realizuje své aktivity. Díky těmto aktivitám si děti a mládež budují kladný vztah k okolnímu světu, přírodě a k sobě samým.

Díky programu Vy rozhodujete, my pomáháme společnosti Tesco má pionýrská skupina Ještěr možnost na tyto opravy své základny získat pro ni nemalé finanční prostředky. Pokud vám není jedno, jak děti tráví volný čas a chcete, aby zažívaly i něco jiného, než focení selfies na sociální sítě, hlasujte, prosím, pro projekt.

Projekt Pro děti, pro Šance, pro Ještěr! pomůže udržet cíl spolku, a to tak, že díky němu získá potřebné finanční prostředky na opravy podsadových stanů, které jsou nezbytné pro chod letních táborů.

A jak hlasovat? V obchodě Tesco v obchodním centru Futurum ci Tesco v Ostravě - Hrabové za nákup v jakékoli hodnotě získáte u pokladny žeton, který poté vhodíte za pokladnami do boxu s projektem pionýrské skupiny Ještěr. Hlasovat můžete až do 17. července.

O Pionýrské skupině Ještěr Ostrava-Svinov

Jako pobočný spolek Pionýra vyvíjí veřejně prospěšnou činnost v oblasti neformálního vzdělávání a výchovy dětí a mládeže ve volném čase. V této oblasti spolupracuje s řadou partnerů, za nejvýznamnější z nich považují rodiče. Je založena zejména na práci dobrovolníků a vnitřních demokratických principech.

Cílem její práce s dětmi a mládeží je prostřednictvím her a praktických aktivit předávat hodnoty, rozvíjet znalosti a dovednosti, upevňovat postoje k okolnímu světu a k sobě samým.

Má jednu z nejkrásnějších turistických základen - TZ Šance - v srdci Beskyd, na které realizuje většinu našich aktivit a kterou vlastními silami opravuje. Další aktivity jsou soustředěny především na území městského obvodu Ostrava-Svinov.

Celoroční činnost PS Ještěr pro rok 2019 finančně podpořili Statutární město Ostrava a Městský obvod Ostrava-Svinov.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám