Hlavní obsah

Sylvie Vašinová vystavuje obrazy v Komárově

Novinky, Jiří Smutný

Knihovna Jiřího Mahena v Brně, pobočka Komárov, Černovická 2b, otevřela prodejní výstavu obrazů brněnské výtvarnice Sylvie Vašinové Malováno voskem.

Foto: Jiří Smutný
Článek

Autorka se kreslením a malováním zabývá od dětství. Přesto se tato činnost nestala jejím povoláním (je inženýrkou v oboru elektro), ale zůstala „pouze“ koníčkem. Výtvarné vzdělání nabyla především u akademického malíře Petra Skácela a profesorky Helgy Heindlové. Pokud jde o techniky, používá především akrylové barvy a voskovou batiku.

Svoje práce vystavuje od roku 1983, kdy měla svoji první autorskou výstavu v Brně. Od té doby má za sebou desítky výstav, zejména v knihovnách, společenských centrech, kavárnách, klubech a kulturních domech na jižní Moravě. Svá díla prezentovala i v zahraničí, konkrétně v Nizozemsku, Francii, Švédsku, Rakousku a ve Velké Británii. Aktuální prezentace v Komárově je 42. v pořadí.

Výstava Malováno voskem je přístupná vždy v pondělí od 13 do 18 hodin a ve středu od 10 do 12 a od 13 do 18 hodin. Potrvá do pondělí 27. února, vstup je volný.

Reklama

Výběr článků

Načítám