Hlavní obsah

Swingový zpěvák Laďa Kerndl a Kroměřížští ostrostřelci zahájí provoz nové kavárny

Novinky, Dana Ehlová

Zpěvák Laďa Kerndl zazpívá 18. března během slavnostního otevření Café Kubes v Kroměříži. O zdárný průběh večera se v roli moderátora postará herec Jiří Bartoň. Ten všechny přítomné seznámí i s fotografiemi Roberta Rohála, které budou stálou součástí kavárny.

Foto: Café Kubes (archiv)

V rámci otevření zazpívá Laďa Kerndl, moderátorem bude herec Jiří Bartoň.

Článek

Kavárnu Café Kubes otevřou čestnou salvou Kroměřížští ostrostřelci, přičemž dalším bodem programu bude hodinové vystoupení známého swingového zpěváka Ladi Kerndla. Přítomní si tak vyslechnou známé a oblíbené skladby a evergreeny, jež jsou už pevnou součástí Kerndlova repertoáru.

Role moderátora celého večera se ujme herec Jiří Bartoň, který má za sebou bohatou divadelní kariéru a zejména v posledních letech vytvořil i několik rolí v televizních kriminálních seriálech a filmech (Případy 1. oddělení, Atentát, Jan Hus). A právě Jiří Bartoň zazpívá v rámci večera i několik šansonových písní.

Mimo to by měl také představit fotografickou tvorbu Roberta Rohála, která se tak stane stabilní součástí interiéru nové kroměřížské kavárny. Jde o černobílou kolekci Tisíc tváří černovlásky, autorem premiérově vystavenou před rokem v Muzeu Kroměřížska.

Fotograf zachytil svým objektivem modelku Soňu Drábkovou v mnoha podobách, a tak výsledek může připomínat třeba Konstance Mozartovou, Matu Hari, Josephine Baker, Lídu Baarovou nebo Martu Kubišovou ze šedesátých let.

Slavnostní večer v Café Kubes na Kovářské ulici v Kroměříži začíná v 19 hodin a jeho součástí bude nejen degustace kvalitních vín a bohatá nabídka kávy, ale také neméně bohatý raut. 

Reklama

Výběr článků

Načítám