Hlavní obsah

Svobodomyslný sprejer se nechtěl podle svých slov "nechat buzerovat fízly"

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sprej vládne světu, v tomto duchu si zřejmě osobní svobodu vykládal muž středního věku, který se rozhodl sdělit názory pomocí plechovky s rozprašovanou barvou. Své výtvory stříkal na mostní pilíře, v čemž mu hodlali zabránit strážníci. Ježto neuznává žádnou autoritu, vešel s nimi v tělesnou potyčku.

Foto: MPP
Článek

Podle jeho slov je sprejování na mosty zcela beztrestné. Že „žije v omylu“ a nezná legislativu, a tudíž se svým jednáním dopouští trestného činu poškozování cizí věci, mu vzápětí vysvětlila autohlídka strážníků z Prahy 4, která ho ve čtvrtek ve Spořilovské ulici krátce po druhé hodině odpoledne zadržela.

„To se sprejerovi příliš nelíbilo a zareagoval na to slovy: „Nenechám se buzerovat fízlama,“ a pokusil se z místa odejít. Protože na výzvy, aby setrval na místě, nereagoval, hlídka ho za pomoci hmatů, chvatů a následně i pout zastavila,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová.

Pro podezření ze spáchání trestného činu strážníci sedmatřicetiletého muže zadrželi a předali přivolané hlídce Policie ČR.

Reklama

Výběr článků

Načítám