Hlavní obsah

Svinovské mosty se již kolaudují, rozsáhlý revitalizační projekt dospěl do finále

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Práce na velkém projektu revitalizace přednádražního prostoru Ostrava-Svinov s výstavbou moderního dopravního terminálu jsou v těchto dnech definitivně u konce. Od začátku letošního roku zbývalo dokončit některé práce na mostech a pozemních objektech. Aktuálně probíhá kolaudace díla za zhruba 50 miliónů korun.

Foto: Josef Zajíc

Stav přístupové cesty 15. ledna 2012

Článek

Projekt Revitalizace přednádražního prostoru Svinov, II. etapa, jejíž součástí byla rekonstrukce silničních částí Svinovských mostů, rekonstrukce prostoru autobusových a tramvajových zastávek na mostech a přístupu k těmto zastávkám včetně bezbariérového terminálu, byl otevřen s více než tříměsíčním předstihem a stavba byla dána do provozu již 21. prosince 2012.

Práce na projektu byly zahájeny v červenci 2011. Původní termín zprovoznění terminálu byl březen, respektive duben 2013. Stavební náklady projektu činily 382,8 miliónu Kč bez DPH.

"Otevření nového dopravního terminálu je pro Ostravu důležitým milníkem," zdůraznil náměstek primátora pro investice Ing. Jiří Hrabina. "Kromě řady výhod představuje také moderní a vysoce estetickou vstupní bránu do města pro cestující přijíždějící po železnici," dodal náměstek Hrabina.

Projekt navázal na již realizovanou rekonstrukci nádražní haly ČD ve Svinově včetně okolního prostoru. V jeho rámci vznikly také dvě okružní křižovatky na ulici Bílovecké, sjezd z ulice Opavské a křížení s prodlouženou částí Peterkovy ulice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám