Hlavní obsah

Svatba se vydařila, drak přežil

Novinky, Monika Čapková

Na zámku Stránov se v sobotu 7. září uskutečnil pohádkový den. Jeho vrcholem byla svatba, o které většina návštěvníků velmi pochybovala, ovšem jen do chvíle, než přišel starosta obce Krnsko se znakem na hrudi a paní matrikářkou.

Foto: Monika Čapková

Ivánek se svou družinou

Článek

Od rána se na zámku připravovalo vše ke zdárnému průběhu svatby. Nemohly chybět tři úkoly pro prince. Tomu v jeho počínání pomáhaly děti, na které ovšem čekaly i další úkoly u pohádkových postav.

Sestavit matrjošku se dalo u Ivánka, Nastěnky, Marfušy a dědečka Hříbečka, jako odměna za správné naskládání malých panenek do větších se podávala lízátka. Sladkosti byly i u cukrářky a kuchtíka, zde se slepovala a malovala, jak jinak, než svatební srdíčka.

Šíleně smutná princezna nakonec přeci jenom u kašny vedle prince Václava pookřála a pomáhala dětem lovit míčky. Mezi stromy pak měl chaloupku postavenou Skrek s Fionou. U nich se dostávaly malé zvonečky za složení puzzle s jejich podobiznou.

Svatební přání se psala a malovala u poštmistra s rozesmátou poštmistrovou. A kdo byl odvážný, vydal se za drakem, kterého ukrývalo trochu nezvykle peklo. Nakonec se ukázalo, že drak je neškodný a vůbec nemá rád na jídelním lístku princezny, nýbrž želé bonbóny.

Dobovou atmosféru celé akci dodávala taneční skupina Villnella a staročeská střelnice. V půl čtvrté odpoledne si pak princezna Veronika vzala prince Petra a mohli tak konečně dostat dort, který měl podobu korunovačních klenotů a jenž upekla Fiona.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám