Hlavní obsah

Šumperk chystá řecký večer plný skvělého jídla, pití a zábavy

Novinky, Tereza Schreiberová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šumperská kavárna PředMěstí, která je sociálním podnikem, zahájila podzimní kavárenskou sezónu zajímavými akcemi - do role hostitelů jmenuje cizince a ti vaří příchozím hostům to nejlepší z domova. Po turecké kuchyni přijdou na řadu speciality z Řecka. Užít si je můžete v pátek 27. září.

Foto: Lucie Pešková-Kulichová

Řecká kuchyně vyžaduje užít si ji v kruhu přátel.

Článek

"V Šumperku žije početná řecká menšina, bylo tedy logické, že jsme po jejich kuchyni hned sáhli," vysvětlila záměr provozní manažerka Pavla Coufalová. "Menu řeckého večera sestavila Monika Sulasová a hosté v něm najdou například papriku plněnou balkánským sýrem, slepičí vývar podle řeckého receptu s rýží, vejcem a citronem, zapékané brambory s vepřovou kotletou s řeckým kořením a olivovým olejem, dále také Pantzari, což je červená řepa na plátky s česnekem, vinným octem, olivovým olejem a mnoho dalšího," láká hosty Pavla Coufalová.

K menu se bude podávat - jak jinak - řecké víno a tamější pálenky. "Paní Sulasová se role hostitelky chopila dokonale, protože do menu navrhla i kávu připravovanou v džezvě. Nouze nebude ani o zábavu, plánujeme číst budoucnost z kávové sedliny," doplnila s úsměvem Pavla Coufalová. 

Šumperské PředMěstí je sociálním podnikem, což znamená, že zaměstnává zejména osoby se zdravotním omezením. Mezi cíle podniku patří také veřejně prospěšné aktivity, mezi které se jistě řadí i právě probíhající cyklus poznávání mezinárodních kuchyní.

První večer s touto tematikou hostil Ismail Siriner z tureckého Izmitu. Hlavní surovinou jeho menu bylo jehněčí maso, které není v české kuchyni příliš využíváno. I přes to se turecký večer u hostů setkal s velkým ohlasem. "Snědlo se úplně všechno," konstatoval v závěru kuchař-amatér, Ismail Siriner.

Reklama

Výběr článků

Načítám