Hlavní obsah

Studentský Kampus Palace v Ostravě je těsně před dokončením

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ze dvou budov bývalého hotelu Palace, konkrétně z budovy Pošta a Opera, připravuje soukromý investor Sedm stromů a. s. místo pro ubytování studentů Kampus Palace. Objekt se nachází na Smetanově náměstí těsně sousedící s Divadlem Antonína Dvořáka a Knihcentrem Ostrava.

Foto: Josef Zajíc

Kampus Palace Ostrava 31.3.2016. Smetonavo náměstí.

Článek

Studenský Kampus Palace vznikl v historicky cenném objektu bývalého hotelu Palace v chráněné památkové zóně. Obnovují se dvě z pěti budov bývalého hotelu, který byl stavěn v rozmezí let 1911 až 1928.

Obsahem projektu Kampus Palace, na kterém soukromá firma Sedm stromů a. s. spolupracovala s projektovou kanceláří Atelier 38 z Opavy, je rekontrukce a modernizace dvou objektů, které se nachází v centru města na Smetanově náměstí. Stavbu provádí S-O-D Holding, s. r. o.

Pro budoucí studenty je připraveno 111 pokojů různě členěných do jednolůžkových, dvoulůžkových a třílůžkových pokojů. V buňkách je kuchyňka se vším potřebným a sociálním zařízením. Bydlet tu bude 208 lidí.

Stavba je ve fázi dokončovacích prací veškerých kompletací. Pokládají se obklady, dlažby, montují se dveře, a zařízení pokojů, sociálního zařízení sprchy, vany. Jsou provedené veškeré hrubé rozvody a připravují se komerční prostory, restaurace, společenská místnost. Pro budoucí obyvatele Kampusu Palace je v suterénu menší Fit centrum a také prádelna.

Ceny pokojů jsou přizpůsobeny možnostem studentů, kteří chtějí bydlet v centru Ostravy a mít osobní, pohodlí a komfort. Cena ubytování na měsíc za jedno lůžko se pohybuje od 2000 do 4400 korun včetně doplňkových služeb.

Podle Ing. Marie Škrlové je v současné době zavedena nezávazná rezervace, kde se studenti přihlašují do systému, ve kterém bylo přihlášeno k 30. březnu 140 lidí. Zhruba za dva týdny bude zavedena závazná rezervace pokojů podle nabídky.

„Termín dokončení stavby je 15. května a plný provoz předpokládáme od letošního září,” uvedl Rostislav Maceček, projektový manažer a technický dozor stavby pro investora.

Studenti bydlící v Kampusu Palace budou mít z centra města Ostravy všude velmi blízko. Kampus Palace sousedí s Divadlem Antonína Dvořáka, Knihcentrem Ostrava, Výstavištěm Černá louka, Divadlem loutek Ostrava, Masarykovým náměstím, Muzeem Ostrava, Divadlem Jiřího Myrona, Obchodním centrem FORUM Nová Karolina, Trojhalím a dále Dolní oblastí Vítkovice, Kulturním domem Ostrava a také Divadlem Petra Bezruče.

KAMPUS PALACE zve zájemce na Den otevřených dveří, který se koná 31. března od 14 do 18 hodin. Návštěvníci uvidí ukázkové pokoje studentů s veškerým zařízením. Budou se moci setkat s vedoucími stavby, projektovým manažerem a týmem Kampus Palace, který odpoví na otázky návštěvníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám