Hlavní obsah

Studentky Gymnázia Čajkovského středoškolskými mistryněmi ČR ve volejbale

Novinky, Petr Kameníček

Studentky olomouckého Gymnázia Čajkovského si připsaly další sportovní úspěch - na republikovém volejbalovém finále v Jindřichově Hradci si poradily se všemi soupeřkami a domů si přivezly nejcennější zlatý kov.

Foto: Markéta Janečková
Článek

Republikové finále ve volejbale středních škol se odehrávalo během 2. a 3. dubna v Jindřichově Hradci. Na turnaji se utkalo o cenné kovy šest nejlepších týmů z ČR v kategorii dívek i chlapců. Gymnázium Čajkovského mělo tým složený z hráček volejbalových klubů TJ Sokol Šternberk a VK UP Olomouc. Přestože do Jindřichova Hradce kvůli klubovým povinnostem nemohly odcestovat všechny hráčky, podařilo se studentkám zvítězit.

V průběhu turnaje bylo k vidění spoustu dobrých utkání. V prvním zápase si olomoucká děvčata poradila s Gymnáziem Kralupy nad Vltavou 2:0. V druhém utkání podlehla v těsných koncovkách setů Gymnáziu Lanškroun 0:2 a tím pádem postoupila ze skupiny až z druhého místa. V semifinále holky z Čajkárny narazily na vítěze skupiny B a tím bylo Gymnázium z Českých Budějovic, které bez problému zdolaly 2:0.

Tato výhra olomoucké volejbalistky posunula do finále, kde opět narazily na Lanškroun a vrátily jim porážku ze skupiny. Po vydřeném vítězství 2:0 na sety se hráčky z Čajkárny staly středoškolskými mistryněmi republiky. Studentky Gymnázia Čajkovského se svými dobrými výkony probojovaly i do "ALL STAR" sestavy turnaje - a to Monika Navrátilová, jako nejlepší smečařka turnaje, a Bára Oborná byla oceněna jako hráčka nejvšestrannější.

Dívky z Gymnázia Čajkovského prokázaly, že mají sport v krvi. Svým současným úspěchem navázaly na loňský úspěch ve florbalu, kde získaly krásný bronz. Škola se může rovněž pochlubit neobyčejně krásnými a všestranně nadanými dívkami, o čemž hovoří úspěch v soutěži MissOK.

Úspěchy ale slaví studenti nejen na poli sportovním. Studenti se účastní například esejistické soutěže, kde pravidelně vyhrávají několik kategorií. Dále reprezentují svou školu na tradičním festivalu španělského divadla, jež letos dokonce škola hostila. Novinkou v nabídce školy je rovněž možnost zapojit se do Orchestru mladých Olomouckého kraje. Gymnázium Čajkovského se snaží dělat maximum pro své studenty a nabízí jim také účast v projektu Erasmus+ a každý rok se snaží modernizovat své zázemí.

Reklama

Výběr článků

Načítám