Hlavní obsah

Studenti umělecké průmyslovky vystavují v Lázních Hodonín

Novinky, Jana Slováková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mladí malíři dostali prostor ukázat svá díla. V krásném prostředí Lázní Hodonín vystavují studenti oboru Užitá malba hodonínské střední školy své práce. Výstava má název Fresh Paint a potrvá do konce února.

Foto: Archiv SŠPU

Výstava studentů SŠPU Hodonín v Lázních Hodonín FRESH PAINT potrvá do 28.2.2017

Článek

Studenti všech čtyř ročníků hodonínské umělecké průmyslovky oboru Užitá malba vystavují v Oranžerii Lázní Hodonín. Tyto krásné prostory studenti dostali k dispozici na celý únor a zaplnili je svými díly. K dispozici je tato stálá expozice nejen lázeňským hostům, ale i běžným návštěvníkům města. Pro studenty je to možnost ukázat své práce veřejnosti a těšit se ze zpětné vazby. A je na co se dívat.

„Kresby zátiší, figur nebo voskových maleb spojuje téma světla,” říká hlavní kurátor výstavy Mgr. Art. Roman Šafránek, kantor hodonínské průmyslovky a vedoucí oboru Užitá malba. Obrazy studentů prvních až čtvrtých ročníků vybírá velmi pečlivě. „Díla musí být zcela dokončená a musí splňovat další formální a technická kriteria. Studenti na nich často pracují několik týdnů a je pro ně pak velkým zadostiučiněním, že je mohou předvést veřejnosti,” dodal Roman Šafránek.

„Je ale těžké najít vhodné prostory pro práce studentů, galerie mají většinou programy na rok, někdy i na dva dopředu. Oranžerie v Lázních Hodonín je nádherně světlá a během dvou tří měsíců jsme to všechno zrealizovali. Myslím, že sázka na nové prostory se vyplatila. Výstava je opravdu podařená,” podotkl Roman Šafránek.

Výstava Fresh Paint nabízí nejen kreslené malby, ale i portréty tvořené uhlem. Návštěvníci výstavy až do 28. února uvidí v Lázních Hodonín i olejomalby nebo akrylové kresby.

Reklama

Výběr článků

Načítám