Hlavní obsah

Studenti sázeli stromy v Maroku

Novinky, Vojtěch Boltnar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česko-německá skupina studentů pomáhala zpomalit desertifikaci Sahary. V marockých školách vysázela přes dvě desítky stromů.

Foto: Vojtěch Boltnar
Článek

„Salam alejkum – Mír s vámi" - to slyšela skupina patnácti žáků Gymnázia Karla Čapka Dobříš a Gymnázia Příbram, Legionářů celých patnáct dní, které zažili na pobytu v Maroku. Nebyla to dovolená, ale speciální projekt Evropské unie. Společně se studenty Laborschule v Drážďanech vytvořili třicetičlennou skupinu, která ve čtvrtek 5. února odletěla do prosluněného Maroka.

Projekt byl financován z fondů Evropské Unie a hlavní myšlenkou bylo sázení stromů ve školách oblastí postižených rozšiřováním Sahary. Společně s třicítkou marockých studentů se zde vytvořila úžasná atmosféra, která panovala celých patnáct dní. Projekt se odehrával v menších městech Agdz a Timiderte, tedy zcela mimo turistické oblasti, což umožnilo studentům cítit, ochutnat a chvíli i žít kulturou, kterou Maroko nabízí.

Studenti si procvičili svoji angličtinu, němčinu, ale hlavně francouzštinu, která je v Maroku velmi rozšířeným jazykem hned po arabštině a berberštině, jejichž základy si studenti také osvojili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám