Hlavní obsah

Studenti Gymnázia Čajkovského rozzářili důchodce ve Slavoníně

Novinky, Petr Kameníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sychravé dopoledne 3. prosince prozářili svým hudebním a pěveckým umem studenti Gymnázia Čajkovského v Domově seniorů SeneCura v Olomouci-Slavoníně. Během asi hodinového koncertu zazněly melodie z filmů, ale i vánoční koledy.

Foto: Petr Kameníček

Ředitel gymnázia Radek Čapka (vlevo) a vedoucí orchestru Vítězslav Kružík při úvodní řeči.

Článek

Gymnázium Čajkovského se nově prezentuje díky svému učiteli hudební výchovy Vítězslavovi Kružíkovi také na poli hudebním. Úvodní slovo měl rovněž ředitel gymnázia Radek Čapka, který popřál seniorům krásný kulturní zážitek a pěkné Vánoce.

Studenti školy si připravili pro seniory líbivé melodie populárních písní, filmových melodií, ukázku operního zpěvu a v neposlední řadě na závěr tematicky zařazené vánoční koledy. Při zpívání vánočních koled se zapojili všichni zúčastnění včetně seniorů a personálu.

Studenti Gymnázia Čajkovského se nyní prostřednictvím aktivit své školy zapojují do dalších činností a jistě je čeká mnoho úspěchů. Školní soubor je součástí většího, nově vzniklého hudebního tělesa Orchestr mladých Olomouckého kraje. Tento soubor si nedávno odbyl svou premiéru v kině Metropol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám