Hlavní obsah

Střelecký ostrov se bude houpat v rytmu Polemic

Novinky, Tomáš Kopečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní scénu na Střeleckém ostrově pobaví a roztančí bratislavská kapela Polemic. Stálice slovenské ska a reggae scény je pověstná výbornou rytmickou show plnou veselé nálady, pozitivní energie a uvolněné atmosféry. Přijďte se užít koncert v rytmu Polemic, vystoupí v pátek 28. srpna od 19.30 hodin.

Článek

„Kapela Polemic patří už desítky let mezi nejvýraznější zástupce SKA a reggae. Sklízejí ovace nejen ve svém domácím Slovensku, ale i u nás v České republice. Na Střeleckém ostrově v rámci Letňáku 2015 – Léta pro Pražany se 28. srpna představí premiérově a bude to velkolepý večírek na závěr letošních prázdnin,“ pozval na koncert Polemic mluvčí Letňáku 2015 – Léta pro Pražany Tomáš Kopečný. 

„Hudba Polemic je veselá, chytlavá a vždy dokáže vytvořit dobrou náladu. Navíc SKA v jejich podání není tak úplně obyčejné, ozvláštňují ho prvky jazzu, latinskými rytmy a groovem, proto si velmi lehce najde své posluchače. Potvrzují to i na poslední desce Hey! Ba-Ba-Re-Bop, které je veskrze tanečné, pozitivně naladěné a pestré díky řady pěveckých hostů od Lenky Dusilové, Kataríny Knechtové, až po Matěje Rupperta, Divokého Billa či Pavola Haberu,“ doplnil Kopečný.

Hudební desetičlenná skupina Polemic byla založena v roce 1989 v Bratislavě. Za svou více než dvacetiletou dobu existence odehráli tisíce koncertů nejen po celém Slovensku a České republice, ale mají za sebou i zahraniční štace v Polsku, Německu, Švýcarsku, Itálii, Chorvatsku i Anglii. Předskakovali kapelám SKA-P, The Wailers, UB40, The Selecter, The Skatalites, Levellers, The Locos a mnohým dalším. Vydali sedm studiových alb, poslední s názvem Hey! Ba-Ba-Re-Bop vyšlo v roce 2013 k příležitosti 25. výročí vzniku kapely.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám