Hlavní obsah

Středoškoláci v BEA campusu Olomouc představili své digitální JÁ i možnosti umělé inteligence

Novinky, Šárka Štveráková

V BEA campus Olomouc se ve středu 28. března konalo prezentační finále 7. ročníku esejisticko-prezentační středoškolské soutěže s názvem V Olomouckém kraji jsem doma. A vždycky budu!

Foto: Šárka Štveráková

Finálové týmy přišlo podpořit i mnoho spolužáků ze zúčastněných škol

Článek

Soutěž byla pořádána společností BEACPP4OK společně s partnery jednotlivých soutěžních kategorií a pod záštitou Ladislava Hynka, náměstka hejtmana Olomouckého kraje.

Patnáct soutěžních týmů prezentovalo své postoje a názory nad jimi zvolenými tématy. A ve vzájemné diskuzi s odbornou porotou si vedli skvěle. Studenti z osmi středních škol Olomouckého kraje se setkali při společném prezentačním souboji vybaveni potřebnými rétorickými i prezentačními „zbraněmi", jež se jim dostaly na workshopu prezentačních dovedností, který se před 14 dny konal v BEA campusu Olomouc.

IT technologie blízké budoucnosti a umělá inteligence - touto problematikou se zabývala soutěžní kategorie s názvem „IT a umělá inteligence“. V kategorii byla hned dvě první místa. Výkony byly neuvěřitelně vyrovnané a na prvním místě se umístil Martin Zatloukal ze Slovanského gymnázia a druhý tým tvořili Hanuš Řezáč a Jakub Osmani, kteří jsou ostřílenými prezentujícími a podium BEA campusu Olomouc jim je dobře známé. Soutěže se letos účastnili již počtvrté.

Odborným garantem kategorie byla společnost TESCO SW a v porotě usedl Ing. Viktor Spáčil. To, že studenti Hanuš Řezáč a Jakub Osmani zúročili znalosti z workshopů prezentačních dovedností a zkušenosti z minulých ročníků, potvrzuje fakt, že taktéž získali cenu publika za nejlepší prezentaci, kterou volili diváci přítomní v sále.

Neméně zajímavá témata byla také v kategorii „Cesta k domovu aneb Jak historie ovlivňuje ráz našeho města?  A Top 5 Olomouckého kraje pro můj spokojený život“. Garantem kategorie byl Olomoucký kraj a Statutární město Olomouc.

Vítězem se stal tým ve složení Kristýny Hodanské a Michala Dohnálka, kteří měli možnost své názory obhajovat při společné diskuzi s Ladislavem Hynkem, náměstkem hejtmana Olomouckého kraje a náměstkem primátora Statutárního města Olomouce PhDr. Pavlem Urbáškem, kteří zasedli do odborné komise.

Studenti Otilie Pernecká a Kryštof Hodinář ve své prezentaci poukázali na problém našeho digitálního JÁ v kategorii s názvem „Digitální JÁ vs. Reálné JÁ aneb Jak může má stopa v digitálním světě ovlivnit mé studium a kariéru?“. Odborným garantem byla Moravská vysoká škola Olomouc, která měla v odborné komisi hned dva zastupující členy ve složení Ing. Omara Ameira, Ph.D. a studenta MVŠO Josefa Polzera, kteří se aktivně vložili do diskuze nad danou problematikou.

Své studenty přišli podpořit také pedagogové a ředitele zapojených středních škol. Cenu za největší počet zaslaných esejí vyhrálo gymnázium Čajkovského a byli ohodnoceni sladkou odměnou.   

Ti nejlepší ze všech se umístili na prvních místech a odnesli si nejen silné zážitky, ale také hodnotné ceny, které do soutěže věnovali její partneři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám