Hlavní obsah

Střední škola technická v Přerově láká žáky ke studiu technických oborů

Novinky, Radim Kašpar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rok 2013 byl na SŠT Přerov zahájen ve znamení kampaně na podporu technických oborů. Škola láká nejen na nejmodernější ICT techniku, iPady, nejnovější technologii a software, ale také na spolupráci s významnými zaměstnavateli, nebo stipendia pro studenty.

Foto: SŠT Přerov

Studentka optiky

Článek

Říká se, že "kolik řemesel umíš, tolikrát jsi člověkem". Tohle motto se snaží připomenout v Přerově. V návaznosti na nedostatek kvalifikované pracovní síly v průmyslu, respektive technických odvětvích, je velká poptávka po "zlatých českých ručičkách". Na SŠT v Přerově se snaží být atraktivní pro potenciální studenty a zpopularizovat technické obory. 

Kampaň probíhá v rámci projektu Inovace technického vzdělávání na SŠT Přerov, reg. č. CZ.1.07/1.1.26/01.0023. Cílem projektu je od počátku února 2012 inovace výuky, motivace potenciálních žáků a propagace technického vzdělávání.

V rámci projektu již byly vytvořeny výukové pomůcky (textové učební materiály, prezentace, výuková DVD). V současném období probíhají finální přípravy na vytvoření speciálního výukového SW pro tablety, které budou ve výuce používat žáci vybraných oborů (Mechanik seřizovač a Optik, Elektrotechnika) formou elektronické učebnice pro iPady. Učebny jsou vybaveny nejmodernější ICT technikou s nainstalovanými nejnovějšími technologiemi CAD/CAM.

"Právě SŠT v Přerově mi dala skvělý technický základ pro následné studium Strojní fakulty na VUT v Brně, na Univerzitě v Dánsku a start kariéry v nadnárodní firmě v oblasti automobilového průmyslu," sdělil své zkušenosti se studiem na škole Ing. Pavel Martinec, nyní Junior Manager ze společnosti BOSCH Group.

V rámci mediální kampaně probíhají nejrůznější aktivity, např. propagační kampaň v rádiu Haná, v regionálním i krajském tisku. Proběhlo také několik eventů pro popularizaci technických oborů zejména pro žáky základních škol (burza škol v Přerově, Scholaris v Olomouci, Dny otevřených dveří na SŠT v Přerově a tematické workshopy uskutečněné na SŠT v Přerově pro žáky ZŠ). Probíhají stále návštěvy pedagogů na základních školách, kde žákům popularizují spoluúčast strojírenských firem při náborových akcích a společně hledají důvody nedostatku perspektivních pracovníků ve strojírenských oborech. 

Projekt se bude konat do konce července 2013. Reaguje na požadavky trhu práce a nedostatek kvalifikovaných pracovních sil v průmyslu a technických odvětvích.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám