Hlavní obsah

Střed Plzně byl o víkendu pod drobnohledem policistů

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Centrum snad každého většího města ožívá v pátek večer a rušné je zpravidla po celý víkend. Výjimkou není ani Plzeň, kde si lidé v centru žijící velmi často stěžují na rušení nočního klidu. Toto se stalo v Plzni podnětem k uspořádání akce Centrum.

Foto: Hynek Mojžíš

„Každá stížnost je předmětem šetření. Pokud jde navíc o bezpečnost obyvatel, je důležité, aby se problém vyřešil co nejdříve," říká starosta Strobach.

Článek

Během uplynulého víkendu se strážníci Městské policie Plzeň-střed zaměřili v rámci svých pravidelných obchůzek právě na dění v centru, kde došlo mimo jiné na kontrolu bezdomovců, mladistvých i zaparkovaných vozů.

Akce se zúčastnili také členové Kontrolního výboru ZMO 3, kterým se tak naskytla jedinečná příležitost seznámit se blíže s činností nočních hlídek.

"S téměř polovinou zástupců Kontrolního výboru a mobilní jednotkou strážníků jsme absolvovali pochůzky ve večerních hodinách 25. a 26. března. Zaměřili jsme se na monitorování náměstí Republiky, Americkou třídu a pěší zóny v Martinské a Smetanově ulici," uvedl k akci předseda Kontrolního výboru Radoslav Škarda.

Akce proběhla na základě přijatých podnětů od občanů, kteří si velmi často stěžují na rušení nočního klidu v plzeňských ulicích.

"Každá stížnost od občanů, která přijde na náš úřad, je předmětem šetření. Pokud jde navíc o bezpečnost obyvatel, je důležité, aby se problém vyřešil co nejdříve. Zkušenosti přímo z terénu nejdou ničím nahradit a členové Kontrolního výboru je využijí při své další práci zaměřené na posílení bezpečnosti v centru města," uvedl starosta centrálního obvodu Jiří Strobach.

Reklama

Výběr článků

Načítám