Hlavní obsah

Strážníci zachraňovali z kontejneru krajtu, kterou v zuboženém stavu někdo vyhodil

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední dobou se objevuje stále více případů týraných zvířat. Po zubožených psech, dobytku a kočkách se objevila i exotická zvířata. Strážníci na Praze 10 zachránili z kontejneru zuboženou krajtu.

Foto: MPP
Článek

Odchytová služba se v hlavním městě nezastaví, denně vyjíždí k nějakému případu. V úterý odpoledne byli strážníci přivoláni na Prahu 10, kde někdo vyhodil do kontejneru na nápoje dvoumetrovou krajtu ve velmi zuboženém stavu. Had ležel bez známek života mezi hromadou odpadu. 

Albín bojuje o život

Nález byl oznámen hlídce městské policie. Strážníci na místo zavolali odchytovou službu městské policie a společně hada z kontejneru vylovili. Že se nejednalo o nebezpečný odchyt, bylo zjevné hned, co zvíře spatřili. Krajta tmavá albín byla na první pohled ve velmi zuboženém stavu - plíseň po těle, nevysvlečené zbytky kůže. To patrně byl impuls pro jejího majitele se hada zbavit.

„Zanedbaná krajta ve velmi špatném zdravotním a výživovém stavu byla převezena do Útulku městské policie pro opuštěná zvířata v Horních Měcholupech, kde se zaměstnanci snaží bojovat o její život," informovala mluvčí Městské policie Praha Michaela Teplá. 

Policie o případu informovala Městskou veterinární správu.

Reklama

Výběr článků

Načítám