Hlavní obsah

Strážníci chrání obyvatele Ostravy, kontrolují nošení roušek

Novinky, Josef Zajíc

Již padesát případů nenošení roušek a tím neplnění nařízení vlády České republiky řešili strážníci městské policie Ostrava. Velká většina lidí pochopila povinnou ochranu své osoby a také svého okolí. Bohužel se najdou jednotlivci, kteří nařízení neplní.

Foto: Zdroj MPO.

Kontroly nošení ochranných roušek.

Článek

Přestože povinnost nošení roušek nebo jiných ochranných prostředků dýchacích cest pro všechny osoby při pohybu a pobytu na místech mimo bydliště platí už několik dní, stále se objevují lidé, kteří nařízení nerespektují.

„Strážníci proto nadále v rámci výkonu služby kontrolují, zda jsou tato opatření dodržována,” informoval Michael Beneš, tiskový mluvčí Městské policie Ostrava, a uvedl několik příkladů.

V pátek 20. března spařila hlídka v dopoledních hodinách muže, který stál u prodejny potravin v Ostravě-Dubině bez ochranných prostředků dýchacích cest. Bylo to navíc v době, kdy se na daném místě pohybovalo větší množství lidí. Muž uvedl, že si nic nasazovat nebude, protože ho nějaké nařízení vlády nezajímá a dle jeho slov se může pohybovat, kdy a kde chce. Pro podezření ze spáchání přestupku byla celá událost k dalšímu šetření oznámena správnímu orgánu.

V pondělí 23. března se konal spor prodavačky se zákazníkem v Ostravě-Zábřehu poté, co se muži nelíbilo, že se má do prodejny vstupovat jednotlivě.

Zaměstnankyně prodejny strážníkům na místě sdělila, že z důvodu více osob v prodejně zákazníky požádala, aby vstupovali po jednom. Jednomu z přítomných mužů se to však nelíbilo, začal prodavačce nadávat a vyhrožovat ji. Poté si sundal prostředek ochrany dýchacích cest a začal kolem sebe plivat. Jednáním muže se nyní bude zabývat správní orgán.

V úterý 24. března odpoledne byla v parku v Moravské Ostravě skupina 12 osob, která se zde nacházela na jednom místě. Osoby neměly nasazeny roušky, ani jinak zakrytá ústa a nos.

Strážníci všechny přítomné na místě ztotožnili a řádně poučili, lidé porozuměli, roušky si jednotlivci nasadili a skupina odešla. Událost byla k dalšímu projednání předána příslušnému správnímu orgánu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám