Hlavní obsah

Strašidelným zámkem plným skřítků a víl provází Bludný rytíř a princezna Koloběžka

Novinky, Alexandra Kohoutová

Bojíte se rádi? Máte rádi strašidla, víly, vodníky a skřítky? Pak si nenechte ujít pohádkový víkend na Chvalském zámku v Praze-Horních Počernicích. V sobotu 25. ledna provází výstavou Ať žijí strašidla tajemný Bludný rytíř z dávných časů. Neděle 26. ledna pak patří chytré a veselé princezně Koloběžce I.

Foto: Alexandra Kohoutová
Článek

Chvalský zámek hostí ve svých zdech tajemnou a krásně strašidelnou výstavu Ať žijí strašidla! Víly, skřítkové a bubáci pro malé i velké, a to až do 6. dubna. Při té příležitosti je připraveno mnoho doprovodných akcí pro malé i velké návštěvníky.

Víkend 25. a 26. ledna zde bude vskutku pohádkový. V sobotu 25. ledna provází Chvalským zámkem záhadný Bludný rytíř, který sem zavítal z časů, kdy Čechy obsadili Švédové. Prohlídka je vhodná pro větší děti, dospívající i dospělé a dozvíte se mnoho o historii zámku, životu Bludného rytíře i o zvycích a obyčejích strašidel na strašidelné výstavě.

Neděle 26. ledna bude ve znamení princezny Koloběžky, která děti i rodiče provede výstavou Ať žijí strašidla, bude vyprávět svou pohádku, s dětmi si zasoutěží a projedou se na koloběžce po zámeckých chodbách.

Bludný rytíř i princezna Koloběžka provázejí po celý den od 10 do 17 hodin, prohlídka trvá 40 minut a začíná vždy v celou hodinu. Doporučujeme se na prohlídku objednat na tel. 281 860 130.

A co uvidíte na výstavě Ať žijí strašidla? Chvalský zámek se změnil v zámek strašidelný, neboť se zde usídlilo Kočovné muzeum strašidel, ale také hodní skřítci a víly Vítězslavy Klimtové. Na své si přijdou malí i velcí.

První patro zámku zabydlela strašidla v životní i nadživotní velikosti, která vystupují z kufrů – víly, vodníci, čerti, čaroděj, lecjaká další pohádková havěť. Sídlí tu dokonce i vlkodlak a kostlivec! Projdete strašidelnou stezkou odvahy, uslyšíte hromy a blesky. Výstava je doplněna o vtipné básničky, zvukové a světelné efekty a interaktivní hry a bude se líbit všem dětem i dospělým.

Sklepení lépe vyhovuje milým a dobráckým skřítkům a vílám Vítězslavy Klimtové, kteří se ukryli ve voňavých jehličnatých stromech. Uvidíte i nebe a peklo skřítků a víl. Děti si zde mohou kreslit, vymalovat strašidelné omalovánky a hrát si.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám