Hlavní obsah

Strašidelná noc, výtvarná dílna a filmy z QQ studia na muzejní noci v klubu Atlantik

Novinky, Vladimír Šmehlík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostravský klub Atlantik se letos poprvé připojuje k Ostravské muzejní noci. K programu tohoto celoměstského festivalu se připojí výtvarnou dílnou, filmovým maratonem a strašidelnou literární nocí.

Foto: Klub Atlantik - Petr Kiška
Článek

Program muzejní noci v klubu Atlantik nabídne zábavu pro všechny generace. V pět hodin začne na plácku mezi klubem a Filozofickou fakultou výtvarná dílna pod vedením kostýmní výtvarnice Hany Rychecké. Mandala, kruhová výseč a především intuitivní nanášení barev jsou hlavním inspiračním zdrojem výtvarné dílny, která je určena nejen dětem, ale také všem dospělým.

Ambicí dílny je vytvořit společné dílo, které pak bude vystaveno přímo v prostorách klubu. V rámci dílny také vzniknou originální malované svítilny, které po setmění označí trasu muzejní noci mezi klubem Atlantik a nedalekou INDUSTRIAL Gallery. 

V sedm hodin odstartuje v sále klubu filmový maraton ostravského QQ studia. Úspěšné filmové studio se již déle než 20 let věnuje nejen animované tvorbě, ale také dokumentárním filmům nebo reklamním spotům. V klubu Atlantik budou promítnuty úspěšné animované filmy, které vznikly v QQ studiu ve spolupráci se studenty ostravské univerzity. Chybět nebudou ani časosběrné dokumenty věnující se přeměně Ostravy nebo projekce zcela nového filmu o stavbě Nové radnice v Ostravě. 

Noční program bude zcela ve znamení hororů a strašidelných povídek. Z tvorby deseti autorů, mezi kterými neschází E. A. Poe, A. S. Puškin, Ch. Dickens nebo G. Meyring budou předčítat herci z ostravských divadel i oblíbené redaktorky České televize a Českého rozhlasu.

Klub Atlantik bude v rámci muzejní noci otevřen až do půlnoci. Hodiny budou odměřovat zvony ze sousední katedrály Božského Spasitele. Na děti zde bude čekat také třicet druhů horké čokolády a pro rodiče lahodná vína a pivní pohotovost. Až do konce akce bude v provozu i venkovní zahrádka s obsluhou. 

Reklama

Výběr článků

Načítám