Hlavní obsah

Stolní hokejisté Žďáru třetí na Českomoravském poháru družstev 2015

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O víkendu 25. a 26. dubna se v Brně na ZŠ Košínova odehrál Českomoravský pohár družstev, který uspořádal tým SHL SDS EXMOST Brno. Turnaje se zúčastnily také oba týmy z Vysočiny - BHL ZEKATEL i BHL A. Počtová - papírnictví Žďár nad Sázavou.

Foto: Tomáš Vítámvás

Českomoravský pohár družstev 25. – 26. 4. 2015, Brno

Článek

Turnaje se zúčastnilo celkem 25 družstev z celé České republiky. Týmy v sobotním semifinále odehrály celkem 10 soutěžních utkání, které byly určeny švýcarským systémem. Do finále pak mělo postoupit pět nejlepších družstev.

První hrací den znamenal pro družstva z Vysočiny dva rozdílné scénáře. Zatímco prvoligové družstvo vstoupilo do turnaje čtyřmi výhrami, než poprvé zaváhalo, druholigový tým si naopak musel počkat na první vítězství až do třetího kola, ve kterém porazil Bohumín „B“.

Ačkoliv se druholigoví stolní hokejisté umístili na 23. místě, závěr dne znamenal pro hráče z Vysočiny velikou radost. Prvoligoví hráči získali stejný počet bodů jako první a druhý tým a ze třetí příčky postoupili do nedělního finále. To se jim podařilo již potřetí ze čtyř posledních účastí v Českomoravském poháru družstev.

Nedělní finále začal tým ZEKATEL proti týmu Dobré Vody. V sobotu sice ZEKATEL dokázal zvítězit, ale ve finále už byl lepší soupeř. V dalším zápase Žďár podlehl týmu Dragonů, ale pak už zvládl zápas s Old Friends Most, které přes počáteční problémy porazil 4:3 a v závěru turnaje tým Boskovic. S tím prohrával Žďár již 1:3, ale závěrečnou směnou dokázal zápas otočit na 4:3 a získat tak pohár za 3. místo ve finálovém turnaji.

BHL Zekatel Žďár nad Sázavou se ve finálových turnajích umístil jednou na čtvrtém a jednou na pátém místě. Letošní třetí příčka tak je jeho historicky nejlepším výsledkem v soutěži družstev. Zároveň se v této sezóně jednalo asi o maximální možný výsledek, protože týmy na prvních dvou příčkách (1. Dragons, 2. Dobrá Voda) jsou svojí kvalitou mezi stolními hokejisty něco jako Barcelona a Real Madrid ve světě fotbalu.

Na úspěchu týmu, jehož účast podpořilo ze svého grantu Město Žďár nad Sázavou, se podíleli hráči: Ludvík „C“, Nedvěd „A“, Zajíčková, Kabrdová, Homolka, T. Vítámvás.

Výsledky soutěží a pozvánky jsou průběžně zveřejňovány na internetových stránkách http://www.uhshbrno.cz/ a http://vysocina.billiardhockey.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám