Hlavní obsah

Stolní hokej: rozhodnuto o účastnících mistrovství ČR

Novinky, Tomáš Vítámvás

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě disciplíny stolního hokeje – billiard-hockey šprtec a táhlový hokej Chemoplast – měly krátce po sobě na programu závěrečné turnaje Českého poháru jednotlivců. Definitivně se na nich rozhodlo nejen o vítězích, ale také o postupujících na mistrovství České republiky v jednotlivých kategoriích.

Foto: Jakub Hasil

Pohár Europe Direct Most (billiard-hockey šprtec – Český pohár kat. ČP12)

Článek

Pohár Klubu dětí Most, hraný v 15. ZŠ v Mostě, měl velký význam hlavně pro litvínovského Ondřeje Frýbu a mosteckého Martina Laštůvku, kteří ještě mohli pomýšlet na vítězství v Českém poháru. Frýba sice v Poháru Klubu dětí Most nepředvedl ideální výkon, na prvenství v turnaji a tím i v hodnocení celého ročníku to ale stačilo.

Laštůvka skončil čtvrtý a v Českém poháru juniorů mu patří konečné druhé místo. Již dříve bylo rozhodnuto o vítězství Aleny Laštůvkové v Českém poháru žen. Na mistrovství ČR, které proběhne 17. prosince v SVČ Most, se kvalifikovalo z Mostecka dvanáct hráčů a hráček a zástupci regionu samozřejmě chtějí aktivně zasáhnout do medailových bojů.

Také billiard-hockeyisté odehráli závěrečný turnaj v 15. základní škole v Mostě a při Poháru Europe Direct se zde utkalo šest desítek účastníků z různých koutů republiky.

Patrik Gadžor z druholigových mosteckých Lišáků postoupil senzačně až do finále, kde podlehl brněnskému Procházkovi. Tomáš Fleišman přidal další medailové umístění. Kromě třetí příčky v turnaji mu bronzový stupínek patří i v konečném hodnocení Českého poháru, což mu zaručuje účast na MS 2012 v Polsku.

Po pěti letech se v oficiálním turnaji představil Petr Henych, někdejší opora prvoligových celků z Mostu a ze Stochova. Řadu soupeřů zaskočil a v obnovené premiéře skončil sedmý. Na poslední chvíli uhájil postup na MČR díky třinácté příčce Ondřej Černý.

Trofeje za jednotlivé kategorie Poháru Europe Direct Most vybojovali Dagmar Lazárková (BHC Vršovice), Patrik Matola (Haluzáci 8. ZŠ Most) mezi staršími žáky a Tomáš Škuthan (Draci Třebenice) mezi žáky mladšími.

Na mistrovství republiky v billiard-hockeyi šprtci postupuje čtrnáct hráčů z Mostecka. Na rozdíl od táhlových hokejistů budou muset billiard-hockeyisté k domácímu šampionátu cestovat daleko. Hraje se totiž v Boskovicích, již v sobotu 26. listopadu.

Pohár Klubu dětí Most (táhlový hokej Chemoplast – Český pohár kat. „B“) – 1. Ondřej Frýba (Litvínov), 2. Jan Kusý (SVČ Most), 3. Ondřej Černý (StarColor Litvínov) ...kompletní výsledky na www.smshsk.cz

Pohár Europe Direct Most (billiard-hockey šprtec – Český pohár kat. ČP12) – 1. Jaromír Procházka (SHL SDS Exmost Brno), 2. Patrik Gadžor (Lišáci Most), 3. Tomáš Fleišman (BHC AB STAIN Most) … kompletní výsledky na www.uhshbrno.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám