Hlavní obsah

Stollering je plný pozitivní energie, láká na Závody kočárků v Mladé Boleslavi Kamila Fikkerová

Novinky, Dana Ehlová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 10. dubna se v 53 městech celé ČR uskuteční již pátý ročník Závodů kočárků a úplně poprvé se do akce zapojí také Mladá Boleslav. Kamila Fikkerová, hlavní organizátorka akce ve městě aut, nabízí rodičům s malými dětmi nejen stollering, ale v rámci projektu MAMINKYMB i další zajímavé aktivity.

Foto: Kamila Fikkerová (archiv)

Stollering si díky Kamile Fikkerové nachází v Mladé Boleslavi stále více příznivců.

Článek

Jste iniciátorkou zapojení Mladé Boleslavi do Závodů kočárků. Co bylo impulsem?

Před rokem jsem se zúčastnila závodů kočárků v Praze a moc se mi to líbilo. Celý rok s nadšenými maminkami cvičíme s kočárky, a tak jsem si řekla, že by bylo prima tyto závody uskutečnit i v Mladé Boleslavi, a maminkám a jejich rodinám tak dopřát zajímavý zážitek.

Kde konkrétně se závod uskuteční?

Soutěžit se bude v parku Štěpánka, který nabízí zajímavé prostředí pro rodiny s dětmi, pro sportovce, i pro lidi, kteří si chtějí jen tak posedět a odpočinout. Zároveň je zde vhodné místo pro pořádání závodů, dlouhá asfaltová cesta, která je dost široká, aby se soutěžní kočárky vedle sebe vešly. Start závodů se uskuteční u Městského bazénu a díky tomu budeme moci využít také jeho prostory pro účastníky jako příjemné zázemí s občerstvením.

Můžete zájemcům sdělit podmínky účasti?

Tou nejdůležitější podmínkou je kočárek s dítětem, zaregistrovat se na místě v den konání nebo již nyní prostřednictvím internetu na www.zavodykocarku.cz. Kdo se zaregistruje na internetu, v den konání přebere už jen registrační kartu. Přihlášení po internetu celý proces registrace zjednoduší.

Bude mít kočárkové klání ve městě aut nějaká specifika či doprovodný program?

Součástí programu budou ukázky aktivit, jak je možné využít volný čas s dětmi nebo jak jej mohou využít maminky, které by také měly myslet trochu i samy na sebe. Pro děti ve věku od 1 do 7 let je připraven doprovodný program, např. opičí dráhy, slalom s kočárky či odrážedly.

Závody jsou jedna věc. Nabízíte však i zapojení do pravidelného cvičení s kočárky v rámci MAMINKYMB. Je o tyto aktivity mezi rodiči zájem a jak lekce probíhají?

S maminkami cvičíme dvakrát týdně a to v pondělí na Štěpánce, kde je prostředí vhodnější pro maminky s malými dětmi v kočárku a ve čtvrtek na bradleckém hřišti, kde si cvičení užijí maminky s většími dětmi, které nevydrží v kočárku.

Čím si vás osobně stollering získal?

Celý život sportuji, a když se mi narodila dcera, měla jsem pocit, že už nebude lehké vše skloubit dohromady. Stollering mi ukázal, že to možné je. Je jedinečný, plný pozitivní energie a hlavně díky němu poznávám spoustu stejně naladěných maminek, které chtějí trávit čas se svými dětmi a přitom v pohybu.

Reklama

Výběr článků

Načítám