Hlavní obsah

Stohy na Přerovsku zapalovaly tři mladé ženy

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V únoru letošního roku objasnili přerovští policisté tři požáry, ke kterým došlo v dubnu loňského roku. Škodu ve výši 330 tisíc korun mají na svědomí tři ženy ve věku od 18 do 25 let z Přerovska. Za trestný čin poškození cizí věci jim hrozí rok za mřížemi.

Foto: HZS

Ilustrační foto

Článek

Začátkem dubna tehdy neznámý žhář zapálil balíkový stoh na poli mezi Bukem a Radvanicemi. Škoda byla vyčíslena na 29 400 korun. K dalším dvěma požárům došlo rovněž v dubnu a to v jediný den. "Jeden stoh o velikosti 10 x 30 metrů vzplál na poli v lokalitě na Koutech u Lazníků, druhý o velikosti 50 x 20 metrů v lokalitě U Vysílače u Radvanic. Škoda byla vyčíslena na 300 tisíc korun," uvedla policejní tisková mluvčí Irena Urbánková.

Ze žhářství policisté usvědčili tři ženy ve věku od 18 do 25 let z Přerovska. "První požár založily všechny tři společně, na dalších dvou se podílely pouze osmnáctiletá a pětadvacetiletá žena. V prvním případě je k činu vedla pomsta, ostatní nedokázaly vysvětlit," dodala mluvčí

Reklama

Výběr článků

Načítám