Hlavní obsah

Štědří dárci pomohli pražské městské policii s novým vybavením zvířecích útulků

Novinky, Vratislav Konečný

Nejsme lhostejní, a je to dobře. Děti a zvířata s e nemohou bránit, vždy záleží na dospělých, jak se k problému postaví. Všichni bychom si měli uvědomit, že jsme byli dětmi, a podle toho se i chovat k okolí. Za 6 let se ze sponzoringu sešlo na účtu pražských útulků 2 755 237 korun.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Městská policie Praha má speciální účet, na kterém se shromažďují prostředky výhradně pro potřeby útulků. Za většinu naspořených peněz se dovybavil trojský i měcholupský útulek.

Zvířata opouštějí lidé, ne naopak

Nově nebo moderněji byly vybaveny jak veterinární ordinace a laboratoře, tak samotná provozní část. Nyní veterináři používají modernější digitalizovaný rentgen, díky kterému mají k dispozici kvalitnější zobrazení snímků a novou operační lampu. V laboratořích pak využívají nové analyzátory moči, krve a imunologický stabilizátor, který ihned odhalí rozsah zdravotních potíží zvířete.

„Provozní části byly zmodernizovány pořízením sušícího boxu, vany pro psy, elektrického upravovacího stroje a SPA přístroje,  které přinesou větší komfort jak zvířatům, tak jejich ošetřovatelům. Také dvě nové velkokapacitní pračky jsou prakticky stále v provozu, využívají se pro praní dek z kotců. Své místo v trojském útulku najde také nová voliéra pro dlouhodobé umístění ptactva, které ulétlo z pražských domácností. Celkem bylo na tuto modernizaci použito téměř 2 400 000 korun,” informovala mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová.

Zvláště po Vánocích, Silvestru a po letních prázdninách se útulky plní. Jsou to jednak zaběhnutá zvířata, jedna i nevhodné "dárky" pro děti, kterým se sice zvíře líbí, ale nikoli i povinnost se o přírůstek v domácnost starat. Část zvířat je i po nemohoucích seniorech, kteří už péči nezvládají.

„Rádi bychom poděkovali všem dárcům za pomoc, kterou dlouhodobě projevují útulkům spravovaných městskou policií. Od roku 1993, kdy městská police převzala útulky do správy, se zde vystřídalo přes 81 tisíc rozličných zvířat,” dodala Irena Seifertová

Reklama

Výběr článků

Načítám