Hlavní obsah

Stavební výstava poradí, jak zařídit pěkné bydlení či opravit nedostatky

Novinky, Stanislava Dvořáková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během dvou dnů - 10. a 11. dubna - lze v Kulturním domě v Ústí nad Orlicí získat inspiraci, bezplatné poradenství a hlavně poznatky kam a na kterou firmu se v případě otázky bydlení obrátit.

Foto: Stanislava Dvořáková

Letošní stavební výstavu pro velký zájem vystavovatelů zahajovaly stánky, které se nacházely na prostranství před Kulturním domem.

Článek

Na obvyklou výstavu letos přijel do Ústí nad Orlicí rekordní počet vystavovatelů. Vedle tradičních ústeckých firem byly zastoupeny firmy z blízkého okolí, a to z Letohradu, Sloupnice, České Třebové, Lanškrouna a Jablonného nad Orlicí. Přijeli i zástupci různých firem z celé ČR jako z Prahy, Brna, Ostravy, Hodonína, Bořic, Ledčic či Náchoda.

Nabídka byla natolik pestrá, že zahrnovala veškerý sortiment, který k spokojenému bydlení patří. Užitečné poznatky a rady našli nejen ti, kteří se chystají stavět v sérii fotografií dřevostaveb podle nejnovějších návrhů, ale i ti, kteří chtějí vylepšovat, případně něco opravovat.

Přálo i počasí a tak vystavovatelé, kteří se nevešli do vnitřních prostor, mohli použít vlastní vozy před vchodem. První setkání bylo s firmou z Hodonína a její nabídkou hliníkových žebříků, lešení, schůdků i s dovozem zdarma domů. Dále byly představeny zámečnické práce, možnosti úsporného vytápění včetně dokumentace nejúspornějšího švédského tepelného čerpadla  a těsně před vchodem zahradní keramické krby.

Uvnitř vítali návštěvníky zástupci firem s připravenou taškou prospektů a katalogem zařízení pro koupelny. Rozsáhlou prohlídku usnadňovaly směrové šipky a bylo co prohlížet a obdivovat. Místo dřívějších materiálů nové, účinnější a líbivější s nabídkou konzultace a zpracování cenové nabídky zdarma.

Hlavním námětem se staly voda-topení-plyn. K vidění byly mj. úsporné kotle, přípravky proti plísním, podlahové vytápění, různá zateplení včetně ukázky betonu, který hřeje s upotřebením na střechy, stropy a podlahy a ukázka využívání dešťové vody s úsporou až 50 procent běžné spotřeby.

Dále se představilo fasádní a míchací centrum, osvětlovací technika s elektroinstalačním materiálem, výrobci žaluzií, předokenních rolet a garážových vrat. Vnitřní úpravy byly zastoupeny výrobci kuchyní, nábytkem s vestavěnými skříněmi a posuvnými dveřmi. Ukázkou pro praktické využití byla vnitřní i venkovní úklidová technika, elektronické zabezpečovací systémy s nabídkou bezdrátového alarm systému. Funkčnost doplněná estetickým vyjádřením se našla ve stylových výrobcích stavebního kovářství z Letohradu.

Protože veškerou stavební činnost mimo materiálních starostí doprovází i psychická zátěž, byly k dispozici četné stánky s nabídkou úvěru a pojištění.

Těm, kdo zatím nemohli výstavu navštívit, sdělujeme, že je ještě otevřena ve čtvrtek od 9 do 17 hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám